Son Dakika: Eski Bakan Hayatını Kaybetti Son Dakika: Eski Bakan Hayatını Kaybetti
Korona virüs tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak üzere, Biga’da sosyal destek grupları oluşturuldu.

Yeni oluşturulan Biga ilçesi Vefa Sosyal Destek Grubu, Kaymakam Mustafa Can’ın başkanlığında toplanarak çeşitli kararlar aldı. Toplantıda, Biga Kaymakamlığı bünyesinde, 'Vefa İletişim Merkezi' oluşturularak, 0286 316 49 64 – 0286 315 00 00 numaralı telefonların kullanılması kararlaştırıldı.

İçişleri Bakanlığınca yayınlanan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanlara yönelik 'Sokağa çıkma yasası' genelgesi doğrultusunda kaymakamlıkça ‘Vefa İletişim Merkezi’ oluşturulduğunu belirten Kaymakam Can, şunları söyledi: 'İkametlerinden ayrılmalarına kısıtlama ve yasaklama getirilen vatandaşlarımız, 112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden ihtiyaçlarını bildirebileceklerdir. Bu çağrıların cevaplandırılması ve gerekli hizmetlerin üretilmesi için ihtiyaç duyulacak sayıda, başta kolluk birimleri olmak üzere yeteri kadar kamu görevlisi, ekip ve araç görevlendirilmiş olup, ihtiyaç olması durumunda özellikle tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan 65 yaş ve üstü, kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın mağdur olmaması, temel ihtiyaçlarını karşılamalarına destek sağlanacaktır' dedi.

Biga’da Korona virüs konusunda tüm önlemlerin alındığını vurgulayan Kaymakam Mustafa Can, şöyle konuştu:

'Bilindiği gibi Korona virüs tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın evlerinden dışarı çıkmaları sınırlandırılmıştır. Lütfen, hepimizin sağlığı için tedbirlere uyalım. Bu kapsamda ilçemizde gerekli tedbirler alınmış olup, Vefa İletişim Merkezi oluşturulmuştur. Vatandaşlarımızın hizmetindeyiz. Evde kalalım. Tüm sevdiklerimize zaman ayıralım. Toplum sağlığını ilgilendiren bu konuda gereken desteği ve katkıyı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da vereceğinize yürekten inanıyoruz. Evde hayat var. Zorunlu olmadıkça lütfen evinizi tercih edin. Evde aile var. Evde sevgi var. Evde huzur var. Evde güven var. Evde sağlık var' ifadesini kullandı.

“65 yaş üstü Vefa Sosyal Destek Grubu” Biga Kaymakamlığı başkanlığında, Biga Belediye Başkanı, Karabiga Belediye Başkanı, Gümüşçay Belediye Başkanı, İlçe Sağlık Müdürü, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü, İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü, İlçe Müftüsü, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü, İlçe Tarım ve Orman Müdürü, İlçe Özel İdare Müdürü, İlçe Nüfus Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Kızılay Başkanı, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Biga Muhtarlar Derneği Başkanından oluşuyor.

Tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan, 65 yaş üstü veya kronik hastalığı bulunan vatandaşlardan biriyseniz veya çevrenizde bu durumda olan vatandaş varsa ihtiyaçlarını karşılamak için; Biga Kaymakamlığı Vefa Destek Birimi 0286 316 49 64, Biga Kaymakamlığı Whatsapp Hattı 0545 413 20 85 ve Biga Belediyesi Whatsapp Hattı 0530 133 18 60 numaralı telefonlardan Biga Kaymakamlığı Vefa İletişim Merkezine bildirebilirsiniz.

MEHMET ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi