Bigalı muhtardan azalara teşekkür yemeği Bigalı muhtardan azalara teşekkür yemeği

Türkiye'de koronavirüs salgınına karşı risk grubunda olan 65 yaş ve üzeri ile kronik hastalığı olan vatandaşlara sokağa çıkma yasağı getirilmesinin ardından Biga’ya bağlı Yeniçiftlik Köyü muhtarı Nejdet Irak, harekete geçti. Evden çıkamayan vatandaşları arayarak ihtiyaç listesini alan muhtar Irak, bu kişilerin ihtiyaç listelerini tamamlayarak evlerine teslim ediyor.

Yardım isteyen vatandaşların ihtiyacını karşılayan Muhtar Irak, "İçişleri Bakanlığımızın 65 yaş ve üzerine getirdiği sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili olarak köyümde 65 yaş üzeri evinden çıkamayan kim olursa olsun market, eczane, fatura gibi bütün ihtiyaçlarını gidermek için üzerimize düşen tüm görevi üstleniyoruz. Onlar Evinde Kalsın, Biz Onlara Bakarız "dedi.

Irak’ın ürünleri teslim ettiği Ahmet Şahin ise, "Kendisine ve hükümetimize çok teşekkür ediyorum. Sağlık Bakanımızın emri ile sokağa çıkma yasağına uyuyoruz. Evimizde bulunuyoruz. Bunun içinde sağlık Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Tüm 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın da kurallara uyarak, sağlığımızı düşünerek, kendi sağlıklarını düşünerek sokağa çıkmamaları için tavsiyede bulunuyorum" dedi.

YASEMİN ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi