Bayram tatilinde en çok kaza o illerde meydana geldi Bayram tatilinde en çok kaza o illerde meydana geldi

Kargo, mektup dağıtımı, kasiyer, tahsildar gibi görevlilerinin müşterileri ile temas ederken koruyucu eldiven ve maske takacak. İddia, ganyan vb. bayilerin kapatılmasına karar verildi.

Biga İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, İçişleri Bakanlığı'nın 'Covid-19'la Mücadele Kapsamında Alınan Önlemler' konulu genelgesi çerçevesinde salgın korunmak ve salgının yayılmasını engellemek için ek önlemler aldı. Kurulun 5 maddelik yeni kararlarında vatandaşların birbiriyle çok yakın mesafede çalışıldığı dövme salonu vb. işyerlerinin geçici süreliğine durdurulacağı, kargo, mektup dağıtımı, kasiyer, tahsildar gibi görevlilerinin müşterileri ile temas ederken koruyucu eldiven ve maske takması gerektiği ve iddia, ganyan vb. bayilerin kapatılacağı duyuruldu.

Birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle tüm dünyada can kaybı ve vaka sayısı artmaya devam etmektedir. Covid-19 salgınında en temel risk unsuru virüsün bulaşıcılığının yüksek olması nedeniyle vatandaşların toplu olarak bulunduğu alanladır. Devlet tüm kurumları ile bu salgının yayılması ve vatandaşların hayatlarını tehdit etmesini engellemek için birçok umuma açık yerlerin faaliyetlerinin durdurulması başta olmak üzere tedbir almakta ve bu kapsamda uyulması gereken kuralları belirleyerek vatandaşlarla paylaşmaktadır. Bu kapsamda Biga Kaymakamı Mustafa Can’ın başkanlığında toplanan kurulda yeni alınan önlemler Biga Kaymakamlığı resmi internet sayfasında vatandaşlara duyuruldu.

Alınan önemli kararlar ise şöyle açıklandı:

“Vatandaşlarımızın birbiriyle çok yakın mesafede çalışıldığı dövme salonu vb. işyerlerinin geçici bir süreliğine faaliyetlerinin durdurulmasına, Aynı kişinin sürekli başkaları ile temas ettiği; kargo, mektup dağıtımı, kasiyer, tahsildar gibi görevlilerinin müşterileri ile temas ederken iş ve işlemlerini muhakkak koruyucu eldiven ve maske takarak yapmasının sağlanmasına, Alınan kararların ivedilikle planlanması/uygulanması ve tüm kolluk birimlerimiz ve zabıta birimleri tarafından konunun takip edilerek uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesine, İlçemizde bulunan akaryakıt istasyonlarındaki satış yerleri ve servis araçlarının 24.03.2020 tarih ve 2020/11 sayılı İlçe Hıfzısıhha Kurulu kararına tabi olmamasına, İlçemizde bulunan iddia, ganyan vb. bayilerinin 25.03.2020 tarihi itibariyle kapatılması oy birliği ile karar verilmiştir.”


CAHİT MAVİLİ

Editör: Haber Merkezi