Çanakkale Doku Kültürü ve Fidesi Üretim Tesisinin Temeli Atıldı Çanakkale Doku Kültürü ve Fidesi Üretim Tesisinin Temeli Atıldı





Biga Halk Eğitim Merkezi öğretmen, usta öğretici ve kursiyerleri, sağlık çalışanları için tek kullanımlık maske ve koruyucu kıyafet üretimi için harekete geçti. Biga Kaymakamı Mustafa Can da, Biga Halk Eğitim Merkezi tek kullanımlık maske ve koruyucu kıyafet üretmeye başlayan öğretmen, usta öğretici ve kursiyerleri ziyaret etti.

Kaymakam Can’ın atölye ziyaretine, Biga Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Hikmet Cevher
de eşlik etti. Halk Eğitim Merkezinde Biga Devlet Hastanesi personeli için koruyucu maske ve kıyafet üretimine başlayan öğretmen, usta öğretici ve kursiyerler ile bir süre sohbet eden Kaymakam Can, maske üretimi ile ilgili Biga Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Hikmet Cevher’den bilgi aldı. Ülkede artan maske ihtiyacına bir nebze de olsun Biga’dan katkı sağlamaya çalıştıklarını dile getiren müdür Ali Hikmet Cevher, ilgili birimler yeter diyene kadar maske üretimi yapacaklarının altını çizdi.

Ülkede artan maske ihtiyacına katkı sağlandığını ifade eden Kaymakam Can, “Üretimine başladığımız maskelerin nasıl yapıldığını görmek için ziyarette bulunduk. Bildiğiniz gibi tüm dünya virüs tehlikesinden geçiyor. Dünya Sağlık Örgütü’de buna pandemi niteliğini koydu. Bundan en az zararla çıkmak için devletimiz süreci çok iyi yönetti. Bizler yereldeki yöneticiler olarak da, sağlıklı kalabilmek açısından hem bireysel hem de toplumsal hijyenimize dikkat ederek, sosyal mesafemizi koruyarak, sokağa çıkma yasağı bulunan vatandaşlarımız yasaya uyarak, onun dışında genci yaşlısı fark etmeksizin, yapmak zorunda olduğumuz işlerimiz dışında mümkün olduğunca evde kalarak bu tehlikeyi millet olarak en az zararla atlatacağız Allah’ın izniyle. Bu millet aziz bir millettir, sağduyulu bir millettir. Bu arkadaşlarımız bizim görünmez kahramanlarımız. 24 saat bu milletin sağlığı için uğraşan sağlık çalışanlarımızı alkışladığımız gibi, bu süreçte destek olan bütün herkesi alkışlıyoruz." dedi.

CAHİT MAVİLİ

Editör: Haber Merkezi