Genç kızın organları, Çanakkale ve Bursa'daki hastalara umut olacak Genç kızın organları, Çanakkale ve Bursa'daki hastalara umut olacak
İçişleri Bakanlığının genelgesi sonrasında evlerinden çıkması kısıtlanan vatandaşlara yönelik Biga'da da kurulan "Vefa Sosyal Destek Grubu", şehrin dört bir yanındaki talepleri anında karşılıyor.

Kaymakamlık ile Biga Belediyesinin de destek verdiği çalışmayla, vatandaşların Biga Kaymakamlığı Vefa Destek Birimi 0286 316 49 64, Biga Kaymakamlığı Whatsapp Hattı 0545 413 20 85, Biga Belediyesi 0286 315 00 00, Biga Belediyesi Whatsapp Hattı 0530 133 18 60 numaralarına yaptıkları çağrılara istinaden hazırlanan ihtiyaç paketleri, Vefa Sosyal Destek Grubu ekipleriyle sahiplerine ulaştırılıyor.

Genelgenin yayımlandığı günden itibaren Biga’da çalışmalarını 7 gün 24 saat esasına göre sürdüren ekipler, vatandaşların sadece gıda taleplerini değil, ilaç ve diğer ihtiyaçlarını da karşılıyor.

"Bu salgını hep birlikte yeneceğiz"

Biga Kaymakamı Mustafa Can, salgını yenmek için herkese görev düştüğünü ve bu anlamda görevlilerin her talebi yerine getirmek için titizlikle çalıştığını söyledi.

Vatandaşların memnuniyetinin kendilerini mutlu ettiğini anlatan Can, "Yaşlılarımız evlerinden çıkmasın diye bizler dışarıda onlar için varız. Evde kaldıkları süreçte her türlü ihtiyaçlarına koşuyoruz ve koşmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda 65 yaş ve üzeri olan, kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımız çekinmeden Biga Kaymakamlığı Vefa Destek Birimi 0286 316 49 64, Whatsapp Hattı 0545 413 20 85, Biga Belediyesi 0286 315 00 00, Whatsapp Hattı 0530 133 18 60 numaralı telefonları arasın. Günün hangi saati olursa olsun fark etmez. Bizler buradayız ve onlar evde kalsın diye ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. İlçenin dört bir yanından gelen telefonlara bakan yetkili arkadaşlarımız ilgili birimleri harekete geçiriyor ve ihtiyaç listeleri sahiplerine ulaştırılıyor. Bu salgını hep birlikte yeneceğiz."

"Bir ekmek ihtiyacınız bile olsa çekinmeden arayın"

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, yaşlı vatandaşların evlerinden çıkmaması için belediye olarak sürekli uyarılar yaptıklarını ve halkın uyarılara riayet etmeleri gerektiğini anlattı.

İkametlerinden ayrılması kısıtlanan yaşlı ve kronik hastalığı bulunan kim olursa olsun belediyeye ulaşmaları halinde ihtiyaçlarının hemen karşılanacağını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bir ekmek dahi olsa bizi arasınlar, kapılarına kadar götürürüz. Bizlerin tek isteği var, insanlarımız evlerinde kalsın. Özellikle yaşlılarımız, uyarıları dikkate alıp yetkililerin yaptıkları açıklamaları dinlesin. İlçenin her köşesinde ekiplerimiz dezenfeksiyon işlemlerini yaptı ve yapmaya devam ediyor. Belediye olarak salgının yok edilmesi için her türlü tedbiri alıyoruz. 65 yaş üzeri, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza sıcak yemek götürüyoruz."


CAHİT MAVİLİ

Editör: Haber Merkezi