Yunanistan askeri heyeti Türkiye'ye geldi Yunanistan askeri heyeti Türkiye'ye geldi
Biga Kaymakamı Mustafa Can, ilçedeki çalışmalar ve hizmetlerle ilgili bilgi verdi.

Can yaptığı açıklamada, “Birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle tüm dünyada can kaybı ve vaka sayısı maalesef artmaya devam etmektedir. Yaşanan salgının biran önce engellenmesi, vatandaşlarımızın sağlık güvenliğinin korunması amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri ve İçişleri Bakanlığı genelgeleri doğrultusunda Biga Kaymakamımız ve ilçe Hıfzıssıhha kurulu olarak her türlü tedbir alınmaktadır. Belediye Başkanlıklarımız, kolluk birimlerimiz, muhtarlarımız, kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızla uyum içerisinde çalışmakta ve ilçemizin bu salgın hastalıktan en az vaka ile kurtulması için her türlü çaba gösterilmektedir” dedi.

Covid-19 salgınında en temel risk unsuru toplumsal alanlarda birisin bulaşıcılığının yüksek olması ve 65 yaş ve üzeri, kronik rahatsızlıkları olan vatandaşların sokağa çıkmaları kısıtlandığından Biga Kaymakamlığı koordinasyonunda Biga Belediye Başkanlıkları, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla “65 Yaş Üstü Vefa Sosyal Destek Grubu” kurduklarını belirten Can, “65 yaş ve üzeri, kronik rahatsızlıkları olan vatandaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerini karşılamak için Kaymakamlığımız bünyesinde “Vefa İletişim Merkezi” kurularak 112, 155, 156 ve Kaymakamlığımız ve Biga Belediyesi iletişim numaralarından arayan vatandaşlarımız her türlü taleplerini iletebilmektedirler” dedi.

16 günde vefa çalışmaları kapsamında Biga genelinde toplam 3 bin 371 vatandaşın çağrısına kulak verdiklerini anlatan Mustafa Can, “Vefa Sosyal Destek Grubu bünyesinde; Biga, Karabiga, Gümüşçay Belediye Başkanlıkları, Muhtarlarımız, Milli Eğitim, Emniyet, Jandarma, Sosyal Hizmet Merkezi, İlçe Sağlık, Müftülük, Orman İşletme, Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Kızılay görevlerinden oluşan 328 personelimizle ilçemiz merkez ve köylerindeki tek başına yaşayan ve kronik rahatsızlıkları olan vatandaşlarımızı eşleştirerek her türlü ihtiyaç ve talepleri görevlendirdiğimiz personellerimiz aracılığı ile karşılanmaktadır. Görevlendirdiğimiz personellerimiz 7 gün 24 saat eşleştirdiğimiz vatandaşlarımızın ve ihtiyacı olan diğer tüm vatandaşlarımızın; Pazar, market, ekmek, maaş çekme, ilaç gibi ihtiyaç ve taleplerini karşılamaktadırlar. Vefa Sosyal Destek Grubu olarak tek başına yaşayan 65 yaş ve üzeri kronik rahatsızlıkları olan vatandaşlarımızın sokağa çıkmalarının 22 Mart 2020’den 7 Nisan 2020 tarihine kadar 16 gün içerisinde 3 bin 371 vatandaşımıza gıda, ilaç, sağlık, banka, seyahat izni vb. hizmet sağlanmıştır” dedi.

Bugüne kadar ilçe genelinde alınan tedbirlere uymayan 11 işyerine ve 17 vatandaş olmak üzere toplam 28 idari ve adli işlem uygulandığını belirten Can, “PTT aracılığı ile ödenen 1000 TL'lik Sosyal Destek Ödemeleri ve yaşlı aylıkları, PTT ve banka önlerinde oluşan yığılmaların önüne geçebilmek için İçişleri Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda Kolluk görevlilerimiz, PTT görevlileri ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personellerimizce bin 512 vatandaşımıza 3 gün içerisinde ikametlerinde ödeme yapılmıştır. Alınan tedbirler kapsamında ilçemiz dışından gelen 864 vatandaşımıza ikametlerinde 14 gün kalmaları hususunda gerekli uyarı ve tebligatlar yapılmıştır. İlimizin ve ilçemizin giriş kapısı olan Güvemalan yol kontrol noktasında kolluk birimlerimiz tarafından 8 bin 200 vatandaşımızın ateş ölçümleri yapılmıştır. Bugüne kadar ilçemiz genelinde alınan tedbirlere uymayan 11 işyerine ve 17 vatandaşımız olmak üzere toplam 28 idari ve adli işlem uygulanmıştır.” Dedi.

Can sözlerine şu şekilde devam etti;

İlçemizde sağlık çalışanlarımızın ve çalışan görevlerimizin maske ihtiyaçlarını karşılamak için İlçe Halk Eğitim Merkezimizde günde 1000 adet baskı üretimi yapılmakta ve ayrıca
İÇDAŞ meslek Lisemiz tarafından da sağlık çalışanlarımız için Sperli Maske üretimi gerçekleştirilmektedir. Bigalı hemşehrilerimizden Koronavirüs salgın tehlikesi ortadan kalkıncaya kadar alınan karar ve tedbirlere uygun hareket etmelerini ve zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamalarını özellikle istirham ediyorum. Sağlık çalışanlarımız, kolluk görevlilerimiz, mahalli idarelerimiz, kurumlarımız mesai mefhumu gözetmeden vatandaşımıza hizmet etmek için canla başla çalışıyorlar. Lütfen çalışan arkadaşlarımızın işlerini zorlaştırmayalım. Vatandaşlarımızın hem kendi sağlıkları hem de başkalarının sağlığı için evde kalmaları bu salgının en kısa sürede ortadan kalkması için alınabilecek en önemli tedbirdir. Alınan tedbir ve yasakların uygulanmasında üstün gayret ve özveri sergileyen başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere Emniyet ve Jandarma görevlilerimize, Biga, Karabiga, Gümüşçay Belediye başkanlıklarına, kamu kurum ve kuruluşlarımıza, muhtarlarımıza bizlere destek veren sivil toplum kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum”

MEHMET ÖZDEŞ
Görüntünün olası içeriği: şunu diyen bir yazı ''Hayat Eve Sığar' Evde Kal Sağlıkla Kal Biga Biga'nır Sesi Gazetesi Biga FM'

Editör: Haber Merkezi