Bigalı öğrenciler Akıl ve Zeka Oyunları'nda Çanakkale’yi temsil edecek Bigalı öğrenciler Akıl ve Zeka Oyunları'nda Çanakkale’yi temsil edecek
Biga Kaymakamı Mustafa Can ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında kendi imkânlarıyla CNC Lazer Kesim Cihazı ile sağlık çalışanlarına destek için yüz korumalı siperlikler üreten İÇDAŞ Biga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde incelemelerde bulundular. İÇDAŞ Biga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hayri Ulutaş ziyarette Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ve GESTAŞ'ın katkılarıyla 216 bin TL maliyetinde CNC Router Kesim Makinesi, CNC Lazer Kesim Makinesi, 2 Adet Diz Üstü Bilgisayar, Eğri Kenar Bantlama Makinesi ve 2 Adet 20 Lt Paslanmaz Karıştırıcı Kazan okula kazandırdıklarını ve toplamda 8 bin adet yüz korumalı siperlik ürettiklerini söyledi.

Biga Kaymakamı Mustafa Can ise “İÇDAŞ Meslek Lisemizde Kaymakamlığımızın talimatı ile başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere tüm kamu görevlilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak ve salgından korumak için yüz koruma siperlik üretimi İÇDAŞ Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından gerçekleştirilmiştir. GESTAŞ tarafından 216 bin TL maddi destek sağlanarak Koronavirüs (Kovid-19) salgını öncesi projelendirilip alınan; 1 Adet CNC Lazer Kesim Makinesi, 1 Adet CNC Router Kesim Makinası, 1 Adet Eğri Kenar Bantlama Makinası, 2 adet Dizüstü Bilgisayar kurulumu sağlanmış ve ilk iş olarak 8.000 adet yüz korumalı siperlik yapılmıştır. Üretilen maskeler Çanakkale İl ve İlçelerimizde sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere Valiliğimizin talimatı doğrultusunda kamu görevlilerimize sağlanmıştır. Böylesine önemli projenin gerçekleştirilmesinde çok büyük katkısı olan Çanakkale Valimiz Sayın Orhan Tavlı’ya ve GESTAŞ yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyoruz.” Dedi.



CAHİT MAVİLİ

Editör: Haber Merkezi