Bigalı muhtardan azalara teşekkür yemeği Bigalı muhtardan azalara teşekkür yemeği
Biga Kaymakamı Mustafa Can, ilçedeki çalışmalar ve hizmetlerle ilgili bilgi verdi.

Can yaptığı açıklamada, “İçişleri Bakanlığının talimatlarıyla Koronavirüs (Covid 19) salgını ile mücadele kapsamında Çanakkale Valimiz Orhan TAVLI başkanlığında kurulan Vefa Sosyal Destek Grubu Biga ilçemizde Kaymakamlığımız Koordinasyonunda kapı kapı dolaşarak vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılıyor.” Dedi.

Covid-19 salgınında en temel risk unsuru toplumsal alanlarda birisin bulaşıcılığının yüksek olması ve 65 yaş ve üzeri, kronik rahatsızlıkları olan vatandaşların sokağa çıkmaları kısıtlandığından İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan ve Biga Kaymakamlığı koordinasyonunda Biga Belediye Başkanlıkları, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla “65 Yaş Üstü Vefa Sosyal Destek Grubu” kurduklarını belirten Can, “65 yaş ve üzeri, kronik rahatsızlıkları olan ve salgın nedeniyle yardıma ihtiyaç duyan vatandaşlarımızın her türlü ihtiyaç ve taleplerini karşılamak için İçişleri Bakanlığımızın talimatıyla Kaymakamlığımız bünyesinde 7 gün 24 saat faaliyet gösteren “Vefa İletişim Merkezi” kurularak 112, 155, 156 ve Kaymakamlığımızın iletişim numaralarından arayan vatandaşlarımız her türlü ihtiyaç ve taleplerini iletebilmektedirler.” dedi.

22 Mart 2020 tarihinden bugüne kadar 16.518 vatandaşın çağrısına kulak verdiklerini anlatan Mustafa Can, “Biga Kaymakamlığı koordinasyonunda oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu evlerinden çıkamayan ve yardıma ihtiyaç duyan vatandaşlarımızın, alışveriş, gıda, sıcak yemek, sağlık, temizlik, banka, PTT, resmi kurum, lojistik, maske vb. birçok ihtiyacını sahada ve koordinasyonda bulunan toplam 328 personelle, büyük bir özveriyle yerine getirmeye devam ediyor. Uygulamanın başladığı 22 Mart 2020 tarihinden bugüne kadar 16.518 vatandaşımızın temel ihtiyaç, banka, PTT, temizlik vb. talebi, Vefa Sosyal Destek Gruplarında görevli personellerimiz tarafından karşılandı. 88.203 adet ücretsiz maske dağıtımı da Vefa Sosyal Destek Grubunca yerine sağlanmıştır. Ayrıca Vefa Sosyal Destek Gruplarında görevli Biga Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personellerimiz talepte bulunan 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın evlerini belirli aralıklarla temizlemeye de devam ediyor.” Dedi.

Can, Biga Vefa Sosyal Destek Grubu’nun vatandaşların talepleri doğrultusunda yaptıkları çalışmaları şu şekilde anlattı;

444 Sağlık tedavi,
866 İlaç, eczane,
2.144 Sıcak yemek dağıtımı,
3.046 Gıda paketi desteği,
7.187 Gıda alışveriş, Pazar vb.,
348 Banka, atm,
1.427 Seyahat İzni,
8.000 Yüz Korumalı Maske,
88.203 Maske, eldiven dağıtımı,
ile 1.056 Diğer vb. konularda vatandaşlarımıza yardımcı olunmuştur.

Biga Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından Biga merkezi ve merkeze bağlı köylerde 65 yaş ve üstü ile kronik hastalığı bulunan ve tespit edilen toplam 3.046 aileye temel gıda ve temizlik malzemeleri yardımı yapılmıştır.
Kaymakamlığımızın talimatı ile başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere tüm kamu görevlilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak ve salgından korumak için Biga Halk Eğitim Merkezi bünyesinde günlük ortalama 20.000 adet maske üretimi ile Biga Devlet Hastanemiz başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarımızın ve vatandaşlarımızın maske ihtiyacı ücretsiz olarak karşılanmaktadır. Ayrıca İÇDAŞ Meslek Lisemizde yüz koruma siperlik üretimi İÇDAŞ Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından gerçekleştirilmiştir. GESTAŞ tarafından Çanakkale Valimiz sayın Orhan Tavlı’nın talimatıyla 216 bin TL maddi destek sağlanarak Koronavirüs (Kovid-19) salgını öncesi projelendirilip alınan;
1 Adet CNC Lazer Kesim Makinesi,
1 Adet CNC Router Kesim Makinası,
1 Adet Eğri Kenar Bantlama Makinası,
2 adet Dizüstü Bilgisayar kurulumu sağlanmış ve ilk iş olarak 8.000 adet yüz korumalı siperlik yapılmıştır.

Üretilen maskeler Çanakkale İl ve İlçelerimizde sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere Valiliğimizin talimatı doğrultusunda kamu görevlilerimize dağıtımı sağlanmıştır.
İçişleri Bakanlığının koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında Pazar/Satış Yerleri genelgesine istinaden Biga Kaymakamlığı koordinasyonunda Biga, Karabiga ve Gümüşçay Belediyeleri tarafından tüm işyerleri ve Pazar alanları dezenfekte ediliyor, vatandaşlarımıza ücretsiz maske dağıtımı gerçekleştiriliyor ve sokak hayvanlarının günlük mama ihtiyaçları karşılanıyor.

Biga Kaymakamlığı koordinasyonunda Marketlerde, fırınlarda, Pazar yerlerinde Sosyal Mesafe ve maske kullanımı için gerekli tedbirler alınarak kontroller ve denetimler üst düzeyde gerçekleştiriliyor.

Biga Kaymakamı Mustafa Can koordinasyonunda, bölgemizde bulunan İÇDAŞ, DOĞTAŞ, CENAL, Biga OSB ve diğer işletmelerde yaşam alanlarında izolasyonun sağlanması Koronavirüs salgınından korunmak maksadıyla gerekli tedbir ve önlemler alınarak faaliyetlerinin devamı sağlanmıştır.

Valiliğimiz başkanlığında, Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmalarımızın en hızlı ve etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi için Biga Kaymakamlığı, Çanakkale Valiliği İl Özel İdaremiz, Emniyet - Jandarma birimlerimiz, AFAD, Kızılay, yerel yönetimlerimiz, muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve kıymetli Bigalılar arasında çok değerli bir yardımlaşma ve dayanışma sergilenmektedir.

Vefa Destek Grubu Biga Hükümet Konağında çalışmalarını sürdürmekte olup 112, 155, 156 ve 316 49 64 numaralı hatlardan Vefa İletişim Merkezimize ulaşılabilmekte, vatandaşlardan gelen alışveriş, sağlık, temizlik, destek, gıda ihtiyacı, banka vb. talepler vatandaşların ikamet adreslerine göre en yakın lojistik ekibine yönlendirilerek Biga’lı vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde çözüme kavuşturmaya devam edilmektedir.

Biga Kaymakamlığı Koordinasyonunda 65 yaş ve üstü ve kronik rahatsızlığı olup, hizmetini karşılayacak kimsesi olmayan vatandaşlarımızın hizmetini yerine getirmek üzere oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu 7 gün 24 Saat büyük bir özveri ve fedakarlıkla bu görevlerini sürdürmeye devam etmektedir.

Destekleriniz ve yardımlarınız ile fedakarca çalışmanız dolayısıyla tüm personelimize ayrıca evde kalarak ve sosyal mesafe kuralını uygulayarak bizlere yardımcı olan tüm Bigalı hemşehrilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.




YASEMİN ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi