Yaralı halde bulunan leylek, tedavi altına alındı Yaralı halde bulunan leylek, tedavi altına alındı
Çanakkale Belediyesinin destekleriyle, Çanakkale Kent Konseyi Çevre Meclisi, Yeşil Yenice Dayanışması, İda Dayanışma Derneği ile Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü tarafından düzenlenen Yenice Buluşmasına Çanakkale Milletvekilleri Muharrem Erkek ve Bülent Öz, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP İl Başkanı Nejat Önder başta olmak üzere, çevre il, ilçe ve köylerden çok sayıda kişi katıldı.

Yenice’deki Çevre Günü etkinliği halk oyunları gösterisi ile başlarken, köylerinden geçen maden kamyonları nedeniyle yaşadıkları sıkıntıları Çanakkale Valiliği önündeki eylemle duyuran ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın da ziyaret ettiği Davutköylü kadınlar ilk olarak söz aldı. Davutköylü kadınlar, doğanın kirletilmesine karşı olduklarını belirterek, Çanakkale’nin temiz havasının, suyunun ve toprağının gelecek nesillere aktarılması için mücadele edeceklerini dile getirdi.

Etkinlikte bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise, çevre mücadelesinin yıllardır sürdüğünü belirterek, “Biz mücadeleyi kendi çıkarlarımız için, kendi menfaatlerimiz için yapmıyoruz. Biz mücadelemizi bize emanet edilmiş olan bu doğayı korumak için yapıyoruz. Gelecekteki çocuklarımız için yapıyoruz ve bu ülkenin doğal zenginlikleri bizim en büyük servetimizdir. Şuradaki dağlara bir bakın. Kim yaratabilir bunları? Bu dağların bu güzelliğini, Biga Yarımadası’ndaki güzellikleri kim yaratabilir? Kaz Dağlarını kim yaratabilir? Bunlar bizlerin en büyük servetidir. Burada iki tane mücadelemiz var çevre konusunda. Siyanürle altın arayan tekellere karşı mücadele ediyoruz. Onlara karşı direnmeye çalışıyoruz. Sularımızı, havamızı kirletmemeleri için mücadelemiz sürüyor. Ayrıca, termik santrallere karşı mücadele ediyoruz. Toprağımız, havamız, suyumuz için bu mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Konuşmalarla devam eden etkinlikte, çevre il, ilçe ve köylerden gelen katılımcılar, gün boyu çeşitli etkinlikler gerçekleştirerek hem çevre mücadelesine ilişkin mesajlarını kamuoyuyla paylaştı hem de Dünya Çevre Gününü kutladı.

Editör: Haber Merkezi