Seçimin ‘en genç belediye başkanı’ Zeynep Çelik, mazbatasını aldı Seçimin ‘en genç belediye başkanı’ Zeynep Çelik, mazbatasını aldı
Cumhuriyet Halk Partisi Biga İlçe Başkanı Osman Öztürk, Cumhuriyetin Önsöz’ü olan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kaleme aldığı Nutuk kitabını gençlere hediye edeceklerini duyurdu.

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle sokağa çıkamayan 15-20 yaş arası gençlerin 22 Mayıs Cuma günü 12:00 ile 14:00 saatleri arasında kitaplarını parti binasından alabileceklerini söyleyen Öztürk , Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyetini ne zor şartlarda kurarak gençlere emanet ettiğini daha iyi anlaşılması için Nutuk’un okunmasını tavsiye etti.

19 Mayıs haftası nedeniyle evde kalan gençlere gerçek tarihi öğrenebilmeleri için bu organizasyonu yaptıklarını belirten Öztürk, “Türk Gençliğine, Cumhuriyetin Önsöz’ü Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a varış tarihi olan 19 Mayıs tarihi, Atatürk’ün isteği üzerine "Gençlik ve Spor Bayramı" olarak ilan edilmiştir. Zira Atatürk Türk gençliğini seviyor, onlara sonsuz bir güven besliyor ve Türkiye’nin istikbalinin onların ellerinde ve omuzlarında yükseleceğini çok iyi biliyordu. Bu nedenle en büyük eserim dediği cumhuriyeti Türk gençliğine emanet etmiştir. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladığımız bu önemli haftada, Cumhuriyet Gençliğine, Cumhuriyetin Önsöz’ü olan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kaleme aldığı Nutuk’u armağan ediyoruz. Partimizin kapıları Atatürk’ün emanetçisi siz değerli 15-20 yaş arası gençlerimize 22 Mayıs Cuma günü 12:00 ile 14:00 saatleri arası açık olacaktır. Uğrayıp Nutuk’larınızı almayı unutmayın.. Parti binamız Halkbank arkasında bulunan Ayakkabıcılar Pasajı’nın üst katındadır.” Dedi.

Mehmet özdeş


Editör: Haber Merkezi