Bursluluk Sınavı yapıldı: Sınav sonuçları ne zaman belli olacak? Bursluluk Sınavı yapıldı: Sınav sonuçları ne zaman belli olacak?
Online ortamda düzenlenen programda, okul müdürü, öğretmen ve çok sayıda öğrenci evlerinden katılarak bayram sevincini hep birlikte yaşadılar. Kutlama programı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Öğretmenlerin konuşması ile devam eden programda, Kampüs Müdürü Faruk Girgin’in kutlama mesajı yayımlandı. Girgin, yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışıyla başlayıp Cumhuriyet'in kurulmasıyla neticelenen bağımsızlık mücadelesinin gelecek adına atılan tarihi bir adım olduğunu ifade etti. 19 Mayıs'ın bayram ilan edilmesinin gençlere duyulan güvenin ve onlara verilen büyük sorumluluğun göstergesi olduğunu belirten Girgin, "Genç kuşakların yetişmesine önem veren, onları geleceğe hazırlamak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan milletler dünyada söz sahibi olmuş, her alanda önemli gelişmelere imza atmıştır." dedi. Yeni tip koronavirüs salgını sürecinde alınan tedbirlere uyan gençlere teşekkür eden Girgin, şunları söyledi: "Vatanımızı canından üstün tutan ecdadımızın verdiği büyük mücadeleler ve fedakarlık sonucu kurulan Cumhuriyetimiz sizlere emanettir. Sevgili gençler, koronavirüs ile mücadele aralıksız devam ediyor. Alınmış olan tedbirler sonuç vermeye başladı. Kısa sürede en az zararla bu süreci atlatmak istiyorsak hepimizin kurallara ve tedbirlere uyması gerekir. Bu sene her ne kadar sizlerle beraber olamasak da aynı duyguları sizlerle yaşıyoruz."

Program Akademi liderinin ve Doğa Mezunu A milli takım oyuncularının 19 Mayıs kutlama videosu, milli mücadele ruhunu anlatan öğrenci konuşmaları, gençliğe hitabe ve gençliğin Atatürk’e cevabı ile marşlar eşliğinde tamamlandı.

Yasemin özdeş







Editör: Haber Merkezi