Çanakkale Valiliği Uyardı! Çanakkaleli vatandaşlar dikkat... Çanakkale Valiliği Uyardı! Çanakkaleli vatandaşlar dikkat...
Korona virüs salgını tedbirleri kapsamında 16 Mart tarihinden itibaren camilerde toplu olarak namaz kılmanın kısıtlanmasının ardından, Biga ve köylerindeki camiler ile kapalı pazaryeri normalleşme süreciyle birlikte kılınan ilk Cuma namazına hazırlandı. Cuma günü ilk kez cemaatle birlikte namaz kılınan camilerin avlularında, sosyal mesafe kuralına uygun olarak 1 ila 1.5 metre aralıklarla cemaatin saf düzeni alması sağlandı. Namaz öncesi emniyet ve belediye ekipleri, namaz kılacak vatandaşları maske takmaları ve hijyen kullarına uymaları konusunda uyarılarda bulunurken; maskesi olmayan cemaate ise maske dağıtımı yaptı.

İlçe Müftüsü Ramazan Orhanlı, herhangi bir aksaklık yaşanmaması için hazırlıkları bizzat yerinde kontrol etti. Orhanlı, “Şükürler olsun. Hasret kaldığımız cuma namazı ile beraber camilerimize kavuştuk. Biga ilçe merkezinde 26 camimizde, 6 belde 117 köy camilerimizde cuma namazı eda edildi. Bundan sonra her gün öğle ve ikindi vakitlerinde camilerimizde cemaatle namaz kılınabilecek. Allah c.c bizleri camisiz, camilerimizi ezansız ve cemaatsiz bırakmasın.” Dedi.

11 hafta sonra cemaatle ilk kez Cuma namazını kılmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden vatandaşlar, korona virüs salgınının kısa sürede bitmesi temennisinde bulundu.

CAHİT MAVİLİ

Editör: Haber Merkezi