Son Dakika: Çanakkale, Biga ve Bayramiç Barajlarında Doluluk Oranı Son Dakika: Çanakkale, Biga ve Bayramiç Barajlarında Doluluk Oranı
Tarım cenneti Biga’da çiftçiler yaz mevsimine girdiğimiz şu günlerde hummalı bir çalışma içerisine girdi. Tarların dört bir yanında çalışmalar sürerken, domates üreticileri ise gün sayıyor. Havaların soğuk geçmesi ve son günlerde günesin tam anlamıyla yüzünü gösterememesi, nedeniyle Biga halkının sabırsızlıkla beklediği tarla domatesi henüz olgunlaşmadı. Nisan ayının 12’sinde ekilen domates için sabırsız bir bekleyiş başladı.

Türkiye’nin birçok yerine gönderilen Biga tarla domatesinin güneşle olgunlaşmasını bekleyen çiftçiler, tarla domatesinin Haziran ayının 25 gibi turfanda olarak çıkacağını söylediler. Bölgemizde domates üretimi ile tanınan köylerin başında gelen Biga’ya bağlı Bozlar Köyü’nden domates üreticisi Recep Girgin, “Biga tarla domatesi Haziran ayının 25 gibi turfanda olarak çıkar, Temmuz ayı başında da kasaya satışlarımız başlar. Nisan ayının 12 sinde ektiğimiz ürünlerimiz havaların serin gitmesi dolayısıyla gelişimi yavaş oldu. İnşallah ürünlerimiz Haziran sonunda sofralarda olacak” dedi.

Cahit mavili









Editör: Haber Merkezi