Biga’da dereler taşma noktasında! Biga’da dereler taşma noktasında!


Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem KARADAĞ, Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi ATMACA ile Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Halil İbrahim BÜYÜKGAGA tarafından, Biga’nın Karacaali ve Hisarlı köylerinde ilçe dışından gelen mevsimlik tarım işçilerinin, konaklama ve çalışma alanları ziyaret edilerek çeşitli incelemelerde bulunuldu.

İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem KARADAĞ burada yaptığı konuşmasında: "Biga ilçemiz tarımsal üretim bakımından Türkiye'nin lokomotif ilçelerinden bir tanesidir. Bitkisel üretime baktığımızda çok geniş ürün yelpazesine sahip, çok sayıda çeşitli ürünlerin üretildiği bir ilçe. Buradaki işleri yürütmek üzere ilçemize yıla göre değişmekle beraber ilçe dışından pek çok mevsimlik tarım işçisi gelmektedir. Bu mevsimlik tarım işçilerin barınma yerleri, sosyal yaşantılarının en iyi şekilde yapılması da büyük bir önem arz etmektedir. Şimdiye kadar baktığımız zaman gelişigüzel yaşam alanlarını kendi kendilerine oluşturduklarını görmekteyiz. Ancak bu sene Valiliğimizce almış olduğumuz bir kararla mevsimlik tarım işçilerinin konaklamaları için oniki farklı lokasyon belirlendi. İnşallah buralarda bundan sonra mevsimlik tarım işçilerimizin barınma, yaşam alanlarını oluşturacağız. İl Özel İdaremizle beraber başta Biga İlçemiz olmak üzere burada oluşturduğumuz lokasyon alanlarının altyapılarının yapılmasına İl Özel İdaresi Tarafından başlandı. Aynı zamanda elektrik, su, duş, tuvalet gibi olmazsa olmaz ihtiyaçların giderilmesi içinde her türlü altyapı oluşturulmaya başlandı. Önümüzdeki yıllar içinde bu altyapıyı oluşturup buraya gelen mevsimlik tarım işçilerimizin daha iyi şartlarda yaşaması standartların üzerinde yaşamasını sağlamak amacımız. " Dedi.

İşçilerle bir süre sohbet eden KARADAĞ, işçilerin talep ve sorunlarını dinledi. Yapılacak çalışmalar konusunda kendilerine bilgiler verdi.


Cahit mavili

Editör: Haber Merkezi