Biga’nın o köyünde muhtar değişti Biga’nın o köyünde muhtar değişti
Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda denetim ekipleri, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Belediye Zabıta personelleri, ilçe genelinde halk sağlığını korumak, gözetlemek sağlıklı gıda ürünlerini temin etmelerini sağlamak, hijyen ve coronavirüs önlemleri konusunda denetim gerçekleştirdi.

Çay ocağı, kahvehane ve kafeterya türü işletmelerde denetim yapan ekipler, İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatına esas olan, sıhhi müesseslerin taşıması gereken tüm şartlar yerinde inceledi. Çalışan personellerin ilgili mevzuat gereği hijyen eğitim belgelerinin kontrolü yapan ekipler, kullanım alanlarının temizliği, kullanılan malzemelerin temizliği, çay, şeker, kahve gibi ürünlerin üretim izinleri, temizlikte kullanılan deterjan ve diğer malzemeleri kontrol ederek işletme personelini de bilgilendirdi.

Ayrıca Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda denetim ekipleri, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Belediye Zabıta personelleri, hijyen ve coronavirüs önlemleri konusunda denetimlerde bulunurken esnaf ve müşterileri maske takma ve sosyal mesafe kuralına uymaları konusunda da uyardılar.


Cahit mavili

Editör: Haber Merkezi