Biga’da  şiddetli yağmurdan evlere su bastı Biga’da  şiddetli yağmurdan evlere su bastı
Gümüşçay belediye meclisinin geçtiğimiz gün olağanüstü toplandığı meclis toplantısında SENTETİK FUTBOL SAHASI’na oy birliği ile “FATİN RÜŞTÜ ZORLU SPOR KOMPLEKSİ” adının verilmesi kararlaştırıldı. Önerge oy birliği ile kabul edildi.
Biga’nın Gümüşçay beldesinde 2 ay içerisinde yapılacak spor kompleksinin isminin belirlenmesi ile ilgili sunulan önergeyi okuyan Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, oylamadan sonra alınan ortak kararın hayırlı olmasını diledi.
Pastırmacı, “Belediyemiz tarafından, 07.05.2020 Tarihinde yapılan Gümüşçay Beldesi’ ne “SENTETİK FUTBOL SAHASI VE SOYUNMA ODASI” yapılması ihalesi kapsamında, yüklenici firma ile belediyemiz arasında sözleşme imzaladık. Kısa zamanda başlaması beklenen çalışma, 2 ay içerisinde beldemiz eski çim saha üzerine, sentetik çim olarak yapılacak olup, yanına da soyunma odaları inşa edilecektir. 27 Mayıs 1960 tarihinde gerçekleştirilen ihtilal sonucu Yassı Ada da yargılanarak idamına karar verilen ve idam edilen, tarihe demokrasi şehidi olarak geçen, Çanakkale Milletvekilliği yapmış Fatin Rüştü ZORLU’ nun ismini yaşatmak adına, yenilenecek olan futbol sahasına “FATİN RÜŞTÜ ZORLU SPOR KOMPLEKSİ” adı verilecektir. Bu spor kompleksinin kazandırılmasında emeği geçen başta Spor Bakanımız Dr.Mehmet Muharrem KASAPOĞLU'na Ak Parti Grup Başkanvekilimiz Bülent TURAN'a ve Ak Parti Çanakkale Milletvekilimiz Jülide İSKENDEROĞLU'na teşekkür ediyoruz.” Dedi.
Konuşmanın ardından önerge oy birliği ile kabul edilerek Gümüşçay’a yapılacak spor kompleksinin adı FATİN RÜŞTÜ ZORLU SPOR KOMPLEKSİ olarak belirlendi.

CAHİT MAVİLİ

Editör: Haber Merkezi