Aşırı yağışlar Biga’yı vurdu! Aşırı yağışlar Biga’yı vurdu!
Biga Ziraat Odası Başkanı M. Güray Ergün, dolu yağışından zarar gören ekili alanlara ilişkin Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'a bilgi verdi.
Telekonferans yöntemiyle gerçekleşen görüşmede Bayraktar, Ergün’e ilçede yaşanan dolu yağışından tarım arazilerinin zarar görmesi nedeniyle üzüntülerini, çiftçilere de “geçmiş olsun” dileklerini iletti.
Ergün, görüşmeye ilişkin, “Aşırı yağış ve dolu felaketi ile mücadele ettiğimiz şu günlerde, TZOB Genel Başkanı Ş. Şemsi BAYRAKTAR ile telekonferans yöntemiyle toplantı gerçekleştirdik. Toplantıda bölgemizde aşırı yağış ve dolu sebebiyle meydana gelen olumsuzluklar, TARSİM Tarım Sigortaları sisteminde yaşanan sorunlar ve bölgenin genel durumunu TZOB Genel Başkanı Ş. Şemsi BAYRAKTAR'a ilettik. Yaklaşık 20 dakika süren toplantıya Bursa ve Çanakkale Ziraat Odaları başta olmak üzere Marmara Bölgesi Ziraat Odası başkanları katıldı. Genel başkanımızın ilgisine teşekkür ediyoruz. Çiftçilerimizin yaralarının sarılması için bizler de gerekli çalışmaları yürütüyoruz. Genel başkanımızla yaptığımız görüşme bizlere moral oldu.” dedi.

Cahit mavili

Editör: Haber Merkezi