O ilde geçersiz oylar yeniden sayılacak O ilde geçersiz oylar yeniden sayılacak


CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, 2005 yılından itibaren laik ve bilimsel eğitimin aşınmasının hızlandığını belirterek, “Anayasa ve Danıştay kararlarına aykırı olmasına rağmen MEB ısrarla vakıf ve cemaatlerle protokoller imzalamış, eğitimin her kademesinde bu vakıf ve cemaatler paralel bir bakanlığa dönüşmüştür” diye konuştu.

CHP Milletvekili Özgür Ceylan, İYİ Parti’nin üniversiteleri ile ilişiği kesilen öğrencilere yeniden öğrenim hakkı tanınmasına ilişkin verdiği araştırma önergesinde, partisi adına konuştu. Özgür Ceylan, AKP’nin 2002 yılından bu yana eğitim politikaları ile oynamayı alışkanlık haline getirdiğini ifade ederek, “Eğitim emekçilerinden, sendikalardan, velilerden yükselen talepleri görmezden gelen siyasal iktidar -sözüm ona- "Eğitimde devrim yapıyoruz." diyerek Türk eğitim sistemini kaosa sürüklemiştir” dedi. Özgür Ceylan 18 yıllık AKP iktidarında 7 kez Millî Etiğim Bakanı, 15 kez de millî eğitim sisteminin değiştiğini belirterek, Saray’ın dindar ve kindar nesiller yetiştirmek adına eğitim sistemini yap-boz tahtasına çevirdiğini iddia etti.

Mağdur Olan Çocuklar ve Aileleri

CHP Milletvekili Özgür Ceylan, eğitim sisteminde yaşanan kaosun en büyük mağdurlarının eğitim çağındaki çocuk ve gençler olduğunu belirterek, “Bir diğer mağdur kesimse "çocukları kaliteli bir eğitim alsın" diye dişinden, tırnağından artırarak fedakârlık yapan bu çocukların aileleridir” dedi. Saray iktidarının hedeflerine sorunsuz ulaşabilmek için yeni kuşakları kendi dünya görüşüyle eğitmek istediğini ileri süren Özgür Ceylan, “2005 yılından itibaren eğitimin içeriğinde yapılan müdahaleler laik ve bilimsel eğitimin aşınmasını hızlandırmıştır” dedi.

Ders kitaplarının bilimsel anlayıştan uzak, cinsiyetçi, ayrımcı ögeler taşıdığını ileri süren CHP Milletvekili Özgür Ceylan, “Anayasa ve Danıştay kararlarına aykırı olmasına rağmen MEB ısrarla vakıf ve cemaatlerle protokoller imzalamış, eğitimin her kademesinde bu vakıf ve cemaatler paralel bir bakanlığa dönüşmüştür” diye konuştu. İktidarın, eğitim sistemiyle ilgili her başarısız reform girişimi sonrası yeni bir reform projesi açıkladığını ileri süren Özgür Ceylan, “Başarısızlığını ise eğitimin dinselleştirilmesi ve özelleştirmesi için attığı ve atacağı yeni adımların gerekçesi hâline getiriyor ve bunu da yeni diyerek topluma sunuyor” dedi.

Üniversite Öğrencilerine Yeni Bir Şans Verilmeli

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, parti olarak üniversiteyle bağı kopan ya da koparılan gençlerin topluma faydalı bir birey olarak yetişmeleri için eğitim-öğretim hayatına yeniden dönebilmelerinin yolunun açılması gerektiğine inandıklarını söyledi. Özgür Ceylan, işsizliğin, özellikle de genç işsizliğin çığ gibi büyüdüğü bir dönemde okullarıyla ilişkileri kesilmek zorunda bırakılan gençlerin, yeni bir başlangıca hakları olduğunu düşündüklerini ifade ederek, İYİ Partinin önergesine destek verdiklerini açıkladı.

Üniversite ve lise geçiş sınavlarının ertelenmemesini de eleştiren Özgür Ceylan, “Vaka sayılarının yeniden artmaya başladığı küresel salgın döneminde, sınavları makul bir tarihe ertelemeyerek gençlerimizin ve ailelerinin sağlıklarını riske atıyorsunuz” dedi.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi