Çanakkale'de göçük sonucu ölen 2 kişinin cenazesi defnedildi Çanakkale'de göçük sonucu ölen 2 kişinin cenazesi defnedildi
Çanakkale Ticaret Borsası Meclisine Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Sedat Murat onur konuğu olarak katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Abdullah Deniz, üniversite, sanayi ve STK işbirliğinin önemine vurgu yaparak, Üniversitemiz ile Ticaret Borsası olarak Çanakkale adına neler yapabiliriz? Ne gibi projelerde işbirliğinde bulunabiliriz bugün bunları konuşmak için bir aradayız dedi. ÇTB Meclisine katılan Rektör Sedat Murat’a katılımlarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Meclis Başkanı Abdullah Deniz ayrıca Üniversitemiz bünyesinde yer alan Toprak Laboratuarından üreticilerin daha etkin faydalanmaları ve hayvan hastalıklarının tespiti için gerekli analizlerin yapılmasına imkan tanıyan bölgesel laboratuarların ilimize kazandırılması gibi konularda Üniversitemiz ile işbirliği yapmak istediklerini dile getirdi.

Meclis Başkanı Abdullah Deniz üniversite ile birlikte kentlilik bilincini artırmaya yönelik çalışmalar yapılabileceğini de belirterek, borsa olarak işbirliğini arttırmaya hazır olduklarını vurguladı.

ÇTB Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen; Ticaret Borsası olarak Bölgemizde Ar-Ge ve Teknoloji girişimlerine ev sahipliği yapan, en önemli kuruluş olan Çanakkale Teknoloji Geliştirme Bölgesi A.Ş. (Çanakkale Teknopark)’ın kurucu ortağı olarak, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile yakın çalışmalar içerisinde olduklarını belirtti. Başkan Üzen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin kentle bütünleşen bir üniversite haline geldiğini söyleyerek, bu konudaki çabaları nedeniyle Rektör Murat’a teşekkürlerini sundu.

Çanakkale Tarıma dayalı ihtisas seracılık (jeotermal kaynaklı) organize sanayi bölgesi projesi, küçükbaş hayvancılık tarıma dayalı organize sanayi bölgesi projesi ve Facebookİstasyon gibi projeleri ilimize kazandırılması için çalıştıklarını belirten Başkan Kaya Üzen özel sektör ve üniversitenin birlikte çalışmasının önemli olduğunu vurgulayarak şehrimizin markalaşma çalışmaları kapsamında bu tür işbirliklerinin arttırılması gerektiğini kaydetti.

Üniversite olarak kentin başta eğitim, sanayi, ticaret, kültür, turizm olmak üzere her alanda gelişimine katkı sunmaya hazır olduklarını belirten Rektör Sedat Murat, "Kurumlarla el ele verildiği zaman üstesinden gelinemeyecek zorluğun olmadığını biliyoruz. Bu anlamda kurumlarımızla işbirliği içerisinde kentin gelişimine her türlü katkıyı sunmaya hazırız." dedi.

Rektör Sedat Murat, Borsa'nın çalışmalarını ilgiyle yakından takip ettiklerini söyledi. İş dünyasının saha deneyimi ve üniversitenin akademik birikimi birleştirildiğinde kent için yararlı çalışmalar yapılabileceğini kaydederek Çanakkale Ticaret Borsası ile her türlü alanda işbirliği yapmak istediklerini ifade etti.

Ziyarette ayrıca ÇOMÜ’nün önümüzdeki dönemdeki yatırımları üzerine değerlendirmelerde de bulunuldu.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi