MEB'in ABİDE 2024 uygulaması o tarihlerde yapılacak MEB'in ABİDE 2024 uygulaması o tarihlerde yapılacak
Ortaokul bölümüne sınavla öğrenci alacak olan İmam Hatip Lisesi'nin ortaokul bölümüne giriş sınavlarının kayıtları okuldan alınacak başvuru formu ile yapılabilecek. 1 Temmuz 2020 Çarşamba günü saat 14:30 yapılacak 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Biga Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal bilimler Proje Okulu 5. ve 6. Sınıflara öğrenci seçme sınavıyla karma 30 öğrenci alınacak.
Okulun öğrencilere doğru bilgi, doğru inanç, doğru düşünce ve doğru davranış kazandırdığını belirten Okul Müdürü Mustafa Koroz, Milli-manevi eğitimin yanında akademik başarıyı hedefleyenler için; Biga anadolu imam hatip lisesi fen ve sosyal bilimler proje okulu şimdi ortaokul bölümüne de seçme öğrenci alıyor. 1967 Yılında ülkemizin ilk açılan İmam Hatip Okullarından olan Biga Anadolu İmam Hatip Lisesi binlerce öğrenci yetiştirmiştir. Bu öğrenciler Bakan düzeyinde siyasetçi, doktor, mühendis, öğretmen, Din Görevlisi vb. olarak görev almışlar sosyal hayatta da başarılı bir performans göstermişlerdir. Ancak 1997 yılındaki 28 Şubat postmodern darbeden sonra bütün İmam Hatip Liseleri gibi bu okulumuz da fetret dönemine girmiştir. O zamanki gerek idareci ve öğretmenlerin gayretleriyle, gerek Biga halkının teveccühüyle kapanmadan eğitim-öğretime devam etmiştir. Son yıllarda kaderi değişen ve yükselme trendine giren İmam Hatip liseleri gibi Biga Anadolu İmam Hatip Lisesi de asrın ikinci yarısında yükselişe geçmiş ve bu yükselişini her yıl arttırmaktadır. Bu okulumuz 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında Fen ve sosyal Bilimler Programı uygulayan okul, 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında da PROJE OKULU olmuştur. Biga Anadolu İmam Hatip Lisesi ortaokul ve lise bölümüne sınavla öğrenci almaktadır. Öğrencilere doğru bilgi, doğru inanç, doğru düşünce ve doğru davranış kazandırmakla birlikte Fen ve Sosyal Bilimler alanında da donanımlı bireyler yetiştirmektedir.” Dedi.
Sınava başvuru tarihinin 29 Haziran son gün olduğunu belirten Koroz, Bu okulumuz; Tıp, Hukuk, Siyaset, Mühendislik, Fen ve sosyal bilimci, Öğretmen, Din Görevlisi vb. meslek gruplarını hedefleyen öğrencilerini beklemektedir. Öğrencilerimiz okuldan aldıkları başvuru formu ile birlikte iki adet fotoğraf ve nüfus cüzdanı ile birlikte sınava başvurabilir” şeklinde konuştu

Cahit mavili


Editör: Haber Merkezi