Biga'da bugünkü nöbetçi eczane Biga'da bugünkü nöbetçi eczane
Corona virüs salgını nedeniyle yaşanan tedirginlik sonrası vatandaşlar kan bağışında bulunmayınca, Kızılay’ın kan stoğu oldukça azaldı. Bağış sayısı henüz istenilen seviyede olmazken, Türk Kızılay’ı Biga Şube Başkanı Erdoğan Başer, Biga halkını ihtiyaç durumdaki hastalar için kan bağışlamaya davet etti. 30 Haziran Salı günü belediye meydanında kurulan kan bağışı aracı için gerekli hijyen önlemlerinin alındığını belirten Başer, “sosyal mesafe aralıkları görevlilerce sağlanarak maskeler, eldivenler ve dezenfektanlar merkez girişlerde hazır bulundurulacak” dedi.

Türk Kızılayı Biga Şube Başkanı Erdoğan Başer, vatandaşlara kan bağışı yapmaları çağrısında bulunarak "Şu anda kan stoklarımız tükendi diyebiliriz. Ama salgın hastalık dolayısıyla gerek vatandaşlarımızın seyahat etmelerinin kısıtlanması, gerekse sokağa çıkma konusunda gösterdikleri hassasiyet ya da hijyen konusunda yaşadıkları çekingenlik nedeniyle bir algı oluştu. Şu anda hastanelerimizin ihtiyacı olan kan stoklarımız tükendi." dedi.

Gerekli kanın karşılanamamasının hastaları mağdur ettiğini vurgulayan Başer, "Önceden stoklarımız yeterliydi. Vatandaşlarımız lütfet 30 Haziran Salı günü belediye meydanında kurulan kan bağışı aracına 14:00 ile 21:00 saatleri arasında bağış yapsınlar. Vatandaşlarımız gönüllerini rahat tutsunlar aracımızda hijyen anlamında tüm hassasiyetler gösterilecek. Biz Türk Kızılay'ı olarak gerekli önlemleri aldık" dedi.

CAHİT MAVİLİ


Editör: Haber Merkezi