O ilde Ekmek 2 liraya indi! O ilde Ekmek 2 liraya indi!
Ülkemizdeki ve dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Kızılay'ın, kurban etlerini yüz binlerce mazlumun sofrasına ulaştıracağını belirten Başer, "Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye" sloganıyla ihtiyaç sahipleri sadece Kurban Bayramı süresince değil, yıl boyu ete kavuşacak" dedi.

AMACINA VE KURALINA UYGUN

Başer, Kızılay'ın "Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye" sloganıyla hayırseverlerin kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebileceğini ifade ederek, "Çağdaş model sayesinde veterinerler tarafından özenle seçilen kurbanlıklar, modern kombinalarda, vekâlet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı'nın ilk üç günü kesilecek. İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlere, din görevlileri, veterinerler ve noter eşlik edecek" diye konuştu.

Kurban etlerinden elde edilecek kavurmanın, konserve haline getirilerek teneke kutulara konulacağı bilgisini veren Başer, bu kavurma konservelerin Kızılay şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağı ve Kurban döneminin ardından da Kızılay'ın her vekâlet sahibine teşekkür belgesi göndereceğini söyledi.

VEKALET BEDELLERİ YURT İÇİ 1050 TL YURT DIŞI 850 TL

Kurban paylarının maliyetlerini açıklayan Başer, "Yurt içi için 1050 TL, Yurt dışı için 850 TL olarak belirlendi. Yurt içi ve Yurt dışı kurban bedellerinin farklı olması, yurt dışındaki tedariklerle ilgili fiyatların, dünyanın farklı yerlerinde farklılık arz etmesi ve toplam havuzun ortalamasının 850 TL olması. Yurt içindeki 1050 lira ise, Türkiye içinde Kurbanlık olarak keseceğimiz hayvanlarımızın et ağırlığının diğer hayvanlardan çok daha yüksek olmasından kaynaklanıyor. Geçen sene 50'ye yakın ülkede gerçekleştirilen kurban organizasyonu bu sene sadece açlığın kıtlığın ve savaşın vurmuş olduğu 16 ülkede gerçekleştirilecek. Bu sene yurt içerisinde 50 bin civarında hisse yurt dışında da 100 bin hisse ile toplamda 150 bin hisse ile bir organizasyon hedefleniyor" ifadelerini kullandı.

MEHMET ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi