Son Dakika: Eski Bakan Hayatını Kaybetti Son Dakika: Eski Bakan Hayatını Kaybetti
Havaların ısınmasıyla birlikte meydana gelebilecek orman yangınları ile mücadele etmek amacıyla Biga Ticaret ve Sanayi Odasında muhtemel yangınlar için önleyici tedbirlerin alınması, orman yangınları ile etkili mücadelenin yapılabilmesi amacıyla toplantı yapıldı.
Toplantıya Çanakkale Bölge Müdür Yardımcısı Ahmet KÖLE, Biga Orman İşletme Müdürü İhsan TUNÇ, Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi ATMACA, Biga Ziraat Odası Başkanı M. Güray Ergün, Çan Orman İşletme Müdürü Mehmet AKKAN, Çan Ziraat Odası Başkanı Hasan ŞAHİN, ilgili kurumların teknik personeli, ilçede bulunan biçerdöver sahipleri ve operatörleri toplantıya katıldı.
Biçerdöver sahipleri ve operatörlerine; orman yangınları ve açık alan yangınları ile mücadelede dikkat edilmesi gereken, biçerdöverlerde bulunması gereken araç-gereçler(yangın tüpü vb.) önemli hususlar hakkında detaylı bilgilendirme yapıldı.
Aynı zamanda; meteorolojik verilere bakıldığında bu yıl sıcaklıkların normal derecelerin üzerinde seyredeceği, bu sebeple; vatandaşların orman yangınları ve açık alan yangınları hususunda çok dikkatli olması gerektiği ve bu bağlamda gerek görsel, gerek yazılı medyadan uyarıların dikkatle takip edilmesi, yapılan uyarılara uyması, uymayanların uyarılması ve duman gördüğünde ÜCRETSİZ ALO 177 ORMAN YANGINLARI İHBAR HATTINI araması toplantıda görüşüldü.

Yasemin özdeş

Editör: Haber Merkezi