Biga Belediyesi uyardı: Araçlarınızı kaldırın! Biga Belediyesi uyardı: Araçlarınızı kaldırın!
"Lofcai Cedit Tohum Bankası Projesi " kapsamında onlarca tohumu toprakla buluşturan Yeniçiftlik İlkokulu/Ortaokulu öğrencileri bu proje ile yerli tohumun çeşitliliğine büyük destek verdi. Ürettikleri tohumların toplandığı bir tohum bankası kurmayı amaçlayan Yeniçiftlik İlkokulu/Ortaokulu yetiştirdikleri ürünleri geçtiğimiz gün İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen'e sundu.

Okul müdürü Ersin Tufan Kaya Ekim ayında başladıkları Lofcai Cedit Tohum Bankası Projesi kapsamında yetiştirdikleri ürünlerin dikim, bakım ve hasat aşamalarını anlattı. Yerli tohumlarla zevkle ve severek yetiştirdikleri tarımsal ürünlerden örnekleri sundu. Öğrencilerle birlikte başlattıkları bu proje ile GDO'lu ürünler yerine yerli ve organik ürünlerin tüketilmesine katkı sağlamak, bulundukları yörenin çevre, iklim, toprak koşullarına uyum yetenekleri gelişmiş yerli tohumların gelecek nesillere aktarılabilmesi için tohum çeşitliliğinin korunması, ekilerek çoğaltılması ve paylaşılmasını amaçladıklarını ifade etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen "Yerli tohum kullanarak üretim yapmak ülkemiz açısından büyük önem arz etmekte. Çocuklarımızın tüm üretim aşamalarına katılarak uyguladıkları projenin geniş bir çevreye emsal teşkil etmesini temenni ediyor, projede emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum" dedi.

Yasemin özdeş

Editör: Haber Merkezi