Depremde camiler ve kerpiç yapılar hasar gördü Depremde camiler ve kerpiç yapılar hasar gördü
Koronavirüs Bilim Kurulu saat 17.00’de video konferans yöntemiyle toplandı. Toplantının ardından Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca önemli açıklamalarda bulundu.

BAKAN KOCA'NIN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI;
Dün yeni vaka sayımız bin 53'tü. Aralarından belki bilincini kaybeden olacak. Hastalığın bulaşmasını kurallara karşı koyarsak önleyebiliyoruz. Filyasyon çalışmalarında çok sayıda vakanın kaynağının düğünler olduğunu gördük.

EN ÇOK VAKANIN GÖRÜLDÜĞÜ ŞEHİRLER
En çok vakanın görüldüğü şehirler; İstanbul, Ankara, Gaziantep, Konya, Mardin, Diyarbakır ve Şanlıurfa. En az vakanın görüldüğü iller; Tunceli, Artvin, Iğdır, Erzincan, Bayburt, Kırklareli ve Bilecik.

ANADOLU'DA BİRİNCİ DALGA DEVAM EDİYOR
13 ilimizde en yüksek haftalık vaka sayılarına son 1 ay içinde veya yeni ulaşılmaktadır. Yeni vakalar belli illerde yoğunlaşmaktadır. Anadolu'da birinci dalga halen devam ediyor.

KURBAN BAYRAMI'NDA SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI OLACAK MI?
Kurban Bayramı'na doğru illerdeki vaka seyrine göre il bazında birtakım kısıtlamalar olabilir. Gelecek hafta yine konuşmuş olacağız

OKULLARIN AÇILMASIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA!
31 Ağustos'a doğru salgının seyrinde farklılık olursa, online ya da hibrid birtakım yöntemler önerilebilir. Maskeyle okula gidilmesini öneriyoruz ancak devamında çocuklar sıralarında oturduğu durumda maske takmak zorunlu olsun istemiyoruz

18 BİN KİŞİYE CEZA KESİLDİ
Son 1 hafta içinde 81 ilimizde 18 bin kişiye kurallara uymadıkları için para cezası kesildi. Diyarbakır, Konya, Adana olmak üzere bazı şehirlerimizde vaka sayısı pik yapmaktadır.

Editör: Haber Merkezi