Biga’da çamurlu sel zor anlar yaşatıyor Biga’da çamurlu sel zor anlar yaşatıyor
Toplantıya; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Çalışkan, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ferhat Güvel, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mustafa Pulluk, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Semizoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ünal Özcan, Güney Marmara Kalkınma Ajansı İl Koordinatörü Recai Başaran, sendikalar, özel sektör temsilcileri ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısında;

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Çalışkan tarafından gündem maddeleri arz edildi.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2020 yılı Faaliyet Raporu ve Eğitim Planı ile ilgili İş ve Meslek Danışmanı Şeyda Topuz tarafından bir sunum yapıldı.

Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’na yetkililer tarafından bilgi verildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından; Çanakkale’de 2020-2021 yılında Çanakkale Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün “Yöresel Gıda Ürünleri Üretim Elemanı” kursu,

Biga Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün “Yuvarlak Örme Makinesi Operatörü” kursu,

Ezine SODAM Merkezi’nin “Yöresel Kilim Dokuyucu” kursu,

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün toplum yararına programı kapsamında Çevre Temizlik işçisinin istihdam edilmesi konuları görüşülerek karara bağlandı.

Ayrıca İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısında; Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın ‘‘Üniversitelerin sağlık ile ilgili bölümlerinde öğrenim gören öğrencilerin ders uygulamaları ve staj yapmak için sağlık kuruluşlarına başvurularında yaşanan sorunlar ile Gökçeada İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün İlçedeki Turizm İşletmelerinin (oteller, restoranlar) talepleri doğrultusunda; Gökçeada Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencilerin yoğunlaştırılmış eğitim kapsamına alınması konuları değerlendirildi.

Yapılan değerlendirmelerin ardından 2020 Ocak, Şubat, Mart Dönemi Denetim Raporlarının Kurul’a sunulması, oda, borsa, sendika, özel sektör ve kurum kuruluş temsilcilerinin görüş ve önerileri ile son buldu.

HABER MERKEZİ


Editör: Haber Merkezi