Bu yerlerde yaşayanlar tekrar sandık başına gidecek Bu yerlerde yaşayanlar tekrar sandık başına gidecek

Çanakkale Belediye Çalışanları Sosyal Tesisleri içerisinde yer alan Ercan Adsız Konferans Salonu’nda yapılan çalıştaya CHP Biga Kadın Kolları Başkanı Özge Elmas’ta katıldı. Çalıştayda, İstanbul Sözleşmesi ve sosyal medya kullanımı başta olmak üzere birçok konu görüşüldü.

Kadın cinayetleri ve kadınların toplum içinde yaşadığı sorunların üst noktaya çıkması nedeniyle CHP Çanakkale İl Kadın Kolları geçtiğimiz gün Kadını konuşmak için sende gel! konulu “Kadın Çalıştayı” düzenledi. Başta İstanbul Sözleşmesi olmak üzere farklı konular hakkında istişarelerin gerçekleştirildiği çalıştay, sabah 11.00’de başladı ve 17.00’de son buldu.

İki oturum şeklinde gerçekleşen çalıştay’ın birinci oturumunda sosyal medya kullanımı ve İstanbul Sözleşmesi konuşuldu, bilgilendirmeler yapıldı. İkinci oturumda ise İlçe Başkanları tek tek söz alarak, ilçelerde yaşananları masaya yatırdı. CHP Biga Kadın Kolları Başkanı Özge Elmas ise söz alarak yaptığı konuşmada “Kadınlara seçme ve seçilme hakkı veren ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'un izinden giden kadınlar olarak; her geçen gün bir hemcinsimizin katledildiği, bir kadının hayallerine veda ettiği bu zamanlarda isyanımız ve kavgamız büyüyor!” dedi.

Elmas, “Haksızlıklara Alışmayan, susmayan,direnen kadınlar olarak ,kadın cinayetlerini önlemek adına her türlü mücadeleye hazırız...
AK Parti iktidari süresince kadın cinayetleri %1400 arttı.
İstanbul sözleşmesine taraf olan, ancak onu etkin uygulamak ve takip konusunda yetersiz kalan iktidar erkleri bugün artan boşanma rakamlarinin sorumluluğunu İstanbul sözleşmesine yükleme çabası içindedir.
Unuttukları bir gerçeği hatırlatmak isteriz ki ülkede yarattıkları adaletsiz gelir dağılımı, gelecek kaygısı,korku imparatorluğu aradıkları sebebin ta kendisidir!
Bizler buradan en yüksek perdeden kendilerine var gücümüzle sesleniyoruz!;
İstanbul sözleşmesi etkin uygulanırsa yaşatır!
Bu sebeple İstanbul sözlesmesi kati surette kırmızıçizgimizdir! Hergün bir kadının katledilmesinin sebebi ise İstanbul sözleşmesinden vazgeçmek isteyenlerin onu etkin uygulamaması ve rafa kaldırma çabasıdır!
Bu sebeple tekrarlıyoruz, kadın cinayetleri politiktir!
Bizler, adalete susamış, eşit ve özgürce yasamak isteyen mücadeleci kadınlarız!
Ve biliyoruz ki;
Kadın olmadan gelecek kurulmaz,
Kadın olmadan seçim kazanılmaz,
Kadınlar cumhuriyet rejiminde iktidara giden mihenk taşıdır...
İşte bu yüzden herkes bilmelidir ki, şartlar ne olursa olsun; Çanakkale chp kadın kolları birlik ve beraberlik içinde tek bir yumruk halinde her duruma hazırdır...
Biz cumhuriyet halk partili kadınlar olarak, karda kışta, yazın sıcağında çalışmaya nasıl hazırsak ,Pandemi şartlarında çalışmaya da hazırız, her türlü seçim kararına da hazırız...baskın seçim ne zaman yapılırsa yapılsın örgüt olarak tüm ilçelerimizle kol kola,yan yana ,can cana sürekli diri ve bir aradayız!
Yarın seçim varmış gibi çalışarak iktidar yolunda yürüyüşümüzü sürdüreceğiz....
İktidar kadının ayakları altındadır!
İktidar katledilmiş bir yoldaşımızın mezarında,
İktidar susmak zorunda bırakılmış, tacize uğramış tecavüz mağduru olmuş tüm yurttaşlarımızın omuzlarında...
Bir kadın daha ölmesin, bir çocuğun daha gülüşü solmasın diye, insanca eşit ve adil bir düzende yaşayabilmek için sürüyor sürecek kavgamız.
Karanlıklar aydınlığa çıkana dek;
mücadele, mücadele, mücadele...!
Ve biz kadınlar, Birlikte çok güçlüyüz!” dedi.

YASEMİN ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi