SOLOTÜRK'ün Çanakkale’deki gösteri uçuşuna ilişkin görüntü paylaşıldı SOLOTÜRK'ün Çanakkale’deki gösteri uçuşuna ilişkin görüntü paylaşıldı
Geçtiğimiz gün Biga Belediyesi önünde toplanan Emekli-Sen üyeleri, "Emek ve demokrasi mücadelesinden emekli olunmaz” yazılı pankart açtı. Sendika üyelerine bazı vatandaşlar da destek verdi. Yaptıkları eylemde konuşan Emekli-Sen Biga Şube Başkanı Hülya Çetin, açtıkları stant ile emeklilerin haklarını aradıklarını ve emekliler için isteklerini dile getirdiklerini söyledi.

Çetin konuşmasında, “Sürdürülebilir ve yaşanabilir bir çevre için, Hakların gasp edilmesine karşı, Emeklilerin toplu sözleşmeli sendikal hakkı için, Birikimlerin patronlara peşkeş çekilmemesi için, Çocukların kıdem tazminatı için, Nitelikli ve ücretsiz sağlık hizmeti için, Emeklilikte hakça ve adil bir ücret için, Temel ihtiyaçların anında ücretsiz ulaşabilmek için, Emeklilikte yaşa takılanların haklarının iade edilmesi için, Bayram ikramiyeleri 2.000’den az olmamalı, ocak ve temmuz aylarında da asgari ücret oranında ikramiye verilmeli, yıllık toplam 4 ikramiyeli olmalı. Hukuk adalet ve demokrasinin ayaklar altına alınmaması için, Açlığa yokluğa, talana ve ranta, sömürüye ve krizin faturasını bize ödettirilmemesi için, Emeklilerin sesini daha gür bir şekilde duyurabilmek için,Tüm bu insani taleplerin gerçekleşmesi için toplu sözleşmeli sendikal örgütlenmenin kaçınılmaz olduğunun bilinciyle hareket” diyerek emekliler sendikasının isteklerini dile getirdi.

Daha sonra halka emekli hakları ile ilgili broşürler dağıtıldı.

MEHMET ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi