SOLOTÜRK'ün Çanakkale’deki gösteri uçuşuna ilişkin görüntü paylaşıldı SOLOTÜRK'ün Çanakkale’deki gösteri uçuşuna ilişkin görüntü paylaşıldı
İlk önce CENAL Elektrik Üretim Tesisinde incelemelerde bulunan Çanakkale Valisi İlhami AKTAŞ, yıllık üretim kapasitesi 10 Milyar kWh olan CENAL Elektrik Üretim A.Ş. hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Yapılan bilgilendirme sonrası CENAL Elektrik Üretim Tesisinde saha incelemesi yapan AKTAŞ, yetkililere teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

Ardından Karabiga Jandarma Karakol Komutanlığına geçerek incelmelerde bulunan Vali İlhami AKTAŞ, Karakol Komutanı J. Üstçvş. Ercan Çetin ile bir süre görüşerek yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Daha sonra Karabiga Şehitliğini ziyaret ederek Şehitlerin kabri başında dua etti.

Karabiga’da uzun yıllar okul olarak hizmet veren ve Çanakkale Savaşı’nda hastane olarak da kullanılan Çanakkale Valiliği İl Özel İdaresi tarafından yenileme çalışmaları tamamlanan Taş Mektep binasını yerinde inceleyen Aktaş, Vali Yardımcısı- İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü’den Taş Mektep binası hakkında bilgi aldı.

Taş Mektep Binası incelemelerin ardından esnaf ve vatandaşlarla da bir araya gelen AKTAŞ, vatandaşlarla da bir süre sohbet ederek istek talep ve sorunları dinledi.

Ardından, Karabiga Belediyesini ziyaret etti.

Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi tarafından karşılanan Vali İlhami AKTAŞ, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi ile bir süre görüşerek sohbet etti. Karabiga Belediyesi’nin yürüttüğü yatırımlar ve proje çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, “Çanakkale Valimiz Sayın İlhami Aktaş ve beraberinde İl Özel İdare Genel Sekreteri Vali Yrd. Sayın Abdullah Köklü ile şuan Biga Kaymakamlığı'na Vekalet eden Çan Kaymakamı Sayın Mustafa Gürdal beldemize gelerek çarşı esnafını ziyaret ettiler. Sonrasında Belediyemizi ziyaret eden misafirlerimizle bir süre beldemiz ve belediye çalışmalarımız hakkında konuştuk. Bu nazik ziyaretleri için kendilerine teşekkür eder, Sayın Valimize yeni görevlerinde başarılar dilerim.” Dedi.

Vali İlhami AKTAŞ’ın Karabiga incelemelerinde Vali Yardımcısı- İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü ve Biga Kaymakamı V. Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal eşlik etti.

Cahit mavili

Editör: Haber Merkezi