Çanakkale Eceabat'ta tarım sektör toplantısı düzenlendi Çanakkale Eceabat'ta tarım sektör toplantısı düzenlendi
Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Atmaca, Biga’nın Kozçeşme, Arabakonağı, Akpınar ve Çınarköprü köylerini ziyaret etti. Köylülerle bir araya gelen Atmaca, köylülerin yaşadığı sorunları dinledi ve sorunların çözülmesi için ilgli personellere talimat verdi.

Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak köylülerin yanında olduklarını belirten Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Atmaca, “Üreticilerin yaşadığı sorunları yerinde dinleme ve sorunlarına çözüm sunma anlayışından hareketle köy ziyaretleri devam edecektir. Çiftçilerimizin dünyada hızla gelişen tarım ve tarımsal teknolojiler konusunda bilgilendirilmesi ve üreticilerimizin tarımdan elde ettikleri gelirin yükseltilmesi için ilçe Müdürlüğü olarak yoğun çaba göstermekteyiz. Bu anlamda çeşitli tarımsal konularda çiftçi eğitim toplantıları, tarla günleri, demonstrasyonlar düzenlemekteyiz. Amacımız kaliteli ve yüksek tarımsal üretim ile bölgemiz üreticisinin refah seviyesinin daha yukarıya taşınmasını sağlamaktır. Bu anlamda karlı bir üretim yapılmasında tarımsal desteklemeler, prim uygulamaları ve proje uygulamaları göz önüne alınması gereken önemli bir faktördür. Bu sebeple köy ziyaretlerini ve alan çalışmalarını önemsiyoruz. Yaptığımız program çerçevesinde tüm köylerimizi ziyaret etmeyi planlıyoruz” dedi.

Gerçekleştirilen ziyaretten dolayı memnuniyetlerini dile getiren çiftçiler, köydeki sorunlarını ve taleplerini ileterek, İlçe Müdürüne teşekkürlerini ifade ettiler.

Mehmet özdeş

Editör: Haber Merkezi