Biga'da 22 Nisan Pazartesi Nöbetçi Eczane Biga'da 22 Nisan Pazartesi Nöbetçi Eczane

Özel Biga Can Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Uğur Doğru ile en sık rastlanan hastalıklara ve tedavilerine dair her şeyi konuştuk. Hocam öncelikle bu yoğun temponuzda bana zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim.
-Sizi tanıyabilir miyiz?
1976 Malatya doğumluyum. Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1999 yılında mezun oldum. 1999-2000 yıllarında Çorum'un Sungurlu ilçesine bağlı Kaledere beldesinde sağlık ocağında görev yaptım. 2000-2005 yıllarında ise Süleyman Demirel Üniversitesi Genel Cerrahi bölümünde ihtisasımı tamamladım. Bir süre Afyon'daki Özel Fuar Hastanesinde Genel Cerrahi uzmanı olarak görev yaptım. 2009-2010 yıllarında ise Erzurum Mareşal Çakmak Askeri Hastanesinde yedek subay olarak vatani görevimi tamamladım. Evli ve üçüz evlat babasıyım.
-10 yıldır hastanemizde başarılı bir hekim olarak görev yapıyorsunuz. Bu başarınızın sırrını öğrenebilir miyiz?
Başarımı en başta mesleğime olan sevgime ve disiplinli çalışmama bağlıyorum. Hastaların ameliyat öncesi tanı aşamasında iyi değerlendirilmesi ve ameliyat sonrası takiplerinin de en az ameliyat kadar önemli olduğunu düşünüyorum. Hastalarımın şifaya kavuştuğunu görmek en büyük motivasyon kaynağımdır.
-Bir Doktor gözü ile Biga'yı anlatır mısınız?
Biga; doğal güzellikleri ile farklı kültürleri bir arada barındıran , samimi ve sıcak insanların mutlu bir şekilde yaşadığı,kendi kendine yeten küçük bir il havasında olan güzel bir ilçemizdir.
-Bölgemizde en sık görülen vakalar nelerdir?
Daha çok sindirim sistemi rahatsızlıkları ve bunların da önemli sebeplerinden biri olan safra kesesi taşı ve hastalıkları ön plana çıkmaktadır.
-Doktor olmak kolay değil zor bir mesleğiniz var. Sevilen ve saygı gören bir hekimsiniz. Meslek hayatınızda mutlaka bir çok anılarınız olmuştur. Hangisini bizimle paylaşmak istersiniz?
Ameliyat bitiminde narkozun etkisinden dolayı bir hastamın kendisini Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu stadında sanıp maçı spiker gibi anlatması hoş bir anıydı.

CAHİT MAVİLİ

Editör: Haber Merkezi