Kaymakam Dolu’dan yaralı üsteğmene moral ziyareti Kaymakam Dolu’dan yaralı üsteğmene moral ziyareti
Biga Orman İşletme Müdürlüğü, Biga Kaymakamı Mustafa Can başkanlığında toplandı. Toplantının ardından Biga Kaymakamlığı tarafından yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, artan orman yangınları nedeniyle önceki tedbirler dışında yeni kararlar alındığı belirtildi. Vatandaşların ormanlık alanlarda, mangal, semaver ve ateş yakmalarının yanı sıra hava sıcaklığının yüksekliği ve kuru ot ile çalılık miktarının artmasına bağlı olarak orman yangınlarında artışa neden olduğu ifade edildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

-Abdiağa, Balıkkaya, Şahmelek gibi piknik ve mesire alanların haricinde Biga Orman İşletme Müdürlüğü sınırları dâhilinde orman sayılan alanlarda 31.10.2020 tarihine kadar her akşam saat 19.00’dan sonra ertesi sabah saat 09.00’a kadar mangal/semaver/ateş ve kontrollü ateş yakmak yasaklanmıştır.

-Ormanlık alanlar civarında 31.10.2020 tarihine kadar bağ-bahçe temizliği, ot, dal vb. amaçlarla kontrollü ateş yakmak yasaklanmıştır.

-Ormanlık alanlara yakın olan yerlerde düğün vb. etkinlikte havai fişek ve dilek balonu gibi orman yangını çıkmasına neden olabilecek yanıcı madde kullanılmasına izin verilmeyecektir.

-Ormana 4 km mesafe içinde kalan anız veya bağ-bahçe artığı ot, dal vb. şeyleri yakanlarla ilgili olarak, orman işletme müdürlüğü tarafından adli işlem yapılacak, adli işlem tesis edilmeyecek hallerde ise ilgili kurum [Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Zabıta vb.) tarafından idari para cezası için işlem tesis edilecektir.

- Mahalli köylülerin işi gereği ormana giriş hariç olmak üzere; 31.10.2020 tarihine kadar ormanlık alan ve orman yollarında Offroad, ATV, UTV, motosiklet vb. vasıtalarla spoertif amaçlı her türlü faaliyet ile çadırlı kamp yapmaları yasaklanmıştır.

Ayrıca bu tedbir ve yasaklara uymayanlar hakkında suç unsuruna göre, 6831 sayılı orman kanunu, 2872 sayılı çevre kanunu, 5271 sayılı Türk Ceza Kanununa göre adli işlem ve para cezasını mucip hallerde de 5326 sayılı kabahatler kanunlarına göre idari işlem yapılacağı belirtildi.

MEHMET ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi