25 Nisan’da Çanakkale'de 7 ilçede kesinti yaşanacak! İşte kesinti saatleri 25 Nisan’da Çanakkale'de 7 ilçede kesinti yaşanacak! İşte kesinti saatleri

Biga Kahveciler Odası Başkanı İlhan Yavuz, belediye sınırları içerisinde bulunan Kahvehane, Çay Ocağı, Cafeterya, İnternet Cafe, Playstation gibi 109 esnafın mesleği gereği günlük olarak çok fazla su kullandığını belirterek faturaların kabarık geldiğini ve belediyeden su ücretlerinde indirim yapılmasını istedi.

Biga’da ilçe merkezinde bulunan 109 kahvehane işletmecisi, ticarethanelerden alınan su ücretlerinin civar illere göre yüksek olduğunu ve bu durumdan mağdur olduklarını söylediler. Bazı işletme sahipleri bu durumu Biga Kahveciler Odası Başkanlığı'na bildirdi. Oda ise kahvehane işletmelerine gelen su faturalarından indirim isteyerek belediyeye dilekçe ile başvurdu. Dilekçe de, " Biga Kahveciler Esnaf Odamıza kayıtlı Biga Merkez belediye sınırları içerisinde Kahvehane, Çay Ocağı, Cafeterya, İnternet Cafe, Playstation salonu 109 esnafımız bulunmaktadır. Mesleğimiz gereği bu işyerlerimizde günlük olarak çok fazla su kullanılmaktadır. Bilindiği gibi işyerlerimizin büyüklüğü ve zorunlu giderlerinden dolayı (Vergi, Ssk, Kira, vs.)gibi ekonomik anlamda günümüz şartlarında büyük sıkıntılar yaşanmaktadır. Odamız üyeleri tarafından tarafımıza yapılan başvurularda Biga merkezinde ticarethanelerden alınan su ücretlerinin civar illere göre yüksek olduğu ve bu durumdan mağdur olduklarını belirtmektedirler. Biga kahveciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu olarak bu hususla ilgili Çanakkale ilimizde yapmış olduğumuz araştırmada suyun işyerlerinde Metreküp ücreti 3,80 olarak uygulandığı görülmüştür. Odamız Yönetim Kurulu olarak odamıza kayıtlı üyelerimiz, adına Biga Belediye Başkanlığımız ve Belediye Meclisimizden şu anda ticarethanelerimizde uygulamada bulunan (Metreküpü) KDV hariç 6,00 TL su ücretinin Belediye Meclisimizinde uygun görmesi halimle en az uygulamadaki fiyatın (Metreküpü) KDV dahil %50 indirim yapılarak belirlenmesini talep etmekteyiz. Bu talebimizin, Belediye Meclisimizin bu ay ki toplantısında görüşülerek değerlendirilmesini önemle arz ederiz.” İfadelerine yer verildi.

CAHİT MAVİLİ

Editör: Haber Merkezi