Biga’da gelincikler tarlaları süsledi Biga’da gelincikler tarlaları süsledi
Kaliteli süt üretimine teşvik edilmesi amacıyla bu yıl içerisinde pilot bölge olarak seçilen Çanakkale’nin Biga ilçesinde süt numunesi alımı işlemi gerçekleştirilecek.

Bu kapsamda Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvansal Destekleme birimi bakanlık tarafından Kaliteli Süt Üretimine Teşvik konusunda alacakları süt numuneleri ile ilgili süt toplayıcılara geçtiğimiz gün Biga Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda eğitim verdi.


İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvansal Destekleme birimi tarafından yapılan açıklamada, “Bakanlığımızca yürütülen çiğ süt numune alma planı kapsamında, ülkemiz genelinde çiğ süt kalitesinin belirlenmesi ve artırılması amacıyla köylerimizdeki süt toplama merkezlerinden numune alınacaktır. Pilot bölge olarak seçilen Çanakkale’mizde de ilçe müdürlüğü olarak aldığımız numuneler laboratuarların ilgili birimleri tarafından analizleri yapılacaktır. Laboratuarda yapılan analiz sonuçları projenin amacına ulaşması için belirli dönemler halinde Bakanlığımıza bildirilecektir” dedi.

MEHMET ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi