Bu yerlerde yaşayanlar tekrar sandık başına gidecek Bu yerlerde yaşayanlar tekrar sandık başına gidecek
Çınarlık Sosyal Tesislerde gerçekleşen kongreye Ak Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Ak Parti İl Başkanı Naim Makas, Ak Parti Kadın Kolları İl Başkanı Gülsüm Üstün, Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Alperen Uysal, İlçe Başkanı Hasan Sepici, Belediye Başkanı ve partililer katıldı. Maske, mesafe, temizlik kurallarına uyularak başlayan kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından divan başkanlığı seçimi ile devam etti. Mevcut başkan ve tekrardan göreve seçilen Biga İlçe Kadın Kolları Başkanı Nesrin Sirkeci yaptığı konuşmada, “Büyük ve güçlü Türkiye olma yolunda hedefimiz belirlediğimiz yolda devam ediyor. AK Parti Kadın Kolları demek yeniliğe yürümek demektir. Hiçbir başarı tesadüf değil ekip işidir. Bugüne kadar bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Söyleyecek daha çok sözümüz, yürüyecek çok yolumuz var ve bizler bu yolda çok çalışacağız” dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Hasan Sepici, “Kongremizin ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum. Partimizin başarısında da en büyük payın kadınlarımıza ait olduğu aşikârdır. İlçe Kadın Kolları Başkanımız Nesrin Sirkeci’yi tebrik ediyor, kongremizin ilçemiz, ilimiz ve partimiz için hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Ak Parti Kadın Kolları İl Başkanı Gülsüm Üstün, “Her zamanki gibi Cumhurbaşkanımızın yanında dimdik duran bir Biga var. Kadına bu kadar özen gösteren ve her alanda yolunu açan Sayın Cumhurbaşkanıma çok teşekkür ediyorum. Bizlerin aklına gelir miydi ki bu kadar ilerleyebileceğimiz. Şu anda baktığımızda Türkiye’nin bu kadar güçlü olmasında kadınlarımızın emeği çok. Bizler ocağın üstündeki yemeğin altını kapatıp davasına yardım eden kadınlarız. Bizler çok büyük bir aileyiz. Böyle büyük bir aileyi bizlere sağlayan Cumhurbaşkanımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Ak Parti İl Başkanı Naim Makas, “Dünyada yürütülen haksız ve hukuksuz kadın düşmanlığına inat; mücadele azmi ve şevkiyle milletimize, devletimize ve ümmetimize hizmet etmek için burada bulunuyorsunuz. Her birinizi tebrik ediyorum. Ne yaparsak yapalım kadın desteği yoksa, onların gücü yoksa bilin ki eksiğiz. Kadın ve erkek hiçbir zaman rakip değildir. Bizler birbirinin tamamlayıcısıdır. Bizler Allah’a hamdolsun millete, ümmete hizmet etmenin tadına varmış bir topluluğuz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan sizlerden çok şey bekliyor. Kadınlarımızın hizmetteki önemini en iyi biz biliriz. Kadın kollarımızın her seçimde üstlendiği vazifeyi en iyi şekilde yerine getirdiğine şahidiz. Tüm seçimlerde kadın kollarımızın etkisini inkâr edemeyiz. Kadınlar bu davanın sürükleyici gücüdür. Bu düşüncelerle her birinizi saygıyla selamlıyor, kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Ak Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, “Bizler gerçekten çok büyük bir aileyiz. Her birinizin ne kadar önemli olduğunu söylemek istiyorum. Biga ilçe başkanımız yeni göreve geldi. Kadın Kolları Başkanımız Nesrin hanım görevine devam edecek tekrar hayırlı olsun. Burada bulunan topluluk inandığı yolda yürüyen insanlardan oluşmaktadır. İnanan insan önüne çıkan her engeli aşabilir. Bizler her şartta yürümeye devam edeceğiz çünkü inandığımız bir lider var. Allah her birinizden razı olsun. Kongrelerimiz hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Kongre seçilen yönetim kurulu üyelerinin tanıtımıyla sona erdi.


YASEMİN ÖZDEŞ

















Editör: Haber Merkezi