2024-ALES/1 temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı 2024-ALES/1 temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı
Tevfik Emin Başarır İlkokulu Müdürü Bayram Ali Dur, Proje Koordinatörü Sevil Ercan, öğrenciler ile birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan’i makamında ziyaret ederek proje faaliyetleri hakkında bilgi verdiler. Proje Koordinatörü Sevil Ercan, “Eko-Okullar Programı okul öncesi ile ilk ve ortaokullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan programdır. Katılımcı yaklaşımıyla okullardaki öğrenciler hem çevresel konularda bilgi edinirler, hem de ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını çevresel konularda bilinçlendirmede etkin rol alırlar. Program, çevre için yapılan bütünsel bir okul faaliyetini kapsar. Eko-Okullar Programı okullara çevre eğitimi konusunda yol gösterici bir program sunmasının yanı sıra, program dahilinde yaptıkları çalışmalarda ve verdikleri çevre eğitimiyle üstün başarı sağlamış okullara Yeşil Bayrak ödülü vermesi nedeni ile aynı zamanda bir ödül planı olma özelliğini de taşır. Yeşil Bayrak, uluslararası düzeyde tanınan ve saygınlığı olan çevreye duyarlı okulu simgeleyen bir eko-etikettir” dedi. Gerçekleştirilen ziyarette Tevfik Emin Başarı İlkokulu 2018-2019 yılı yaptıkları çalışmaları değerlendirerek, 2019-2020 yılı planlanan Eko ilkemiz "Hayalimizdeki Gelecek, El Ele Verirsek Gerçekleşecek" proje faaliyetleri hakkında bilgi verdiler.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Tevfik Emin Başarı İlkokulu idareci, öğretmen ve öğrencilerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

MEHMET ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi