Kaymakam Dolu’dan yaralı üsteğmene moral ziyareti Kaymakam Dolu’dan yaralı üsteğmene moral ziyareti
Kızılay’ın Biga’ya gelecek olan ‘Kan Bağışı Tırı’, 24 Kasım Salı gününden itibaren Biga Belediye meydanında kurularak, 27 Kasım Cuma gününe kadar destekçilerinden kan bağışı alacak. Coronavirus (Covid-19) salgını dolayısıyla kan stoklarında büyük oranda azalma görülmesiyle birlikte Kızılay, birçok ilde olduğu gibi Biga’da da kan bağışı kampanyası düzenliyor. Kan vermek isteyen vatandaşlar, sosyal mesafe kurallarına riayet ederek stantlarda kan bağışında bulunacak. Kızılay Biga Şube Başkanı Erdoğan Başer, Kan Bağış Tırı’na vatandaşları beklediklerini ifade ederek, “Kızılay, azalan kan stoklarını arttırabilmek, oluşabilecek mağduriyetlerin önüne geçebilmek adına 24-27 Kasım 2020 tarihlerinde Belediye önünde 12:00-19:00 saatleri arasında kan bağışlarınızı beklemektedir. Unutmayalım Kan yaşamdır ve tek kaynağı sizlersiniz. Kan verelim hayat kurtaralım. Tüm Bigalı vatandaşlarımızı kan vermeye bekliyoruz” diye konuştu.

İYİLEŞMİŞ OLANLAR DİĞERLERİNİN KAHRAMANI OLABİLİR

Corona virüsü salgınında hali hazırda bir aşı veya hastalığın tedavisini sağlayacak bir ilaç henüz geliştirilemedi. Tüm dünya hastalığı ağır geçiren yoğun bakım hastaları için yüz yıllık bir yöntemden yararlanıyor. COVID-19 geçirip iyileşmiş bireylerin gönüllü bağışçı olabileceklerini söyleyen Başer, İyileşmiş hastalara 14 gün sonra tekrar test yapılıyor. O testlerde de COVID-19 negatifliği aranıyor. Daha sonra da bu hastalarımızdan alınacak kanların plazmaları ayrıştırılarak Sağlık Bakanlığımızın uygun gördüğü hastalara verilmek üzere hastanelere dağıtımı gerçekleştiriliyor. Onlar zaten bu savaştan kahraman olarak çıkmışlar. Ayaktalar ve plazmalarının içerisinde, hayatın sınırında olan ağır hastaların ihtiyaç duyduğu hazır askerler, antikorlar var. Dolayısıyla o insanlara çok ihtiyaçları var hastalarımızın. Bizim milletimiz dayanışmayı sever, fedakârlıktan kaçınmaz. Ümit ediyorum ki çok özel bir dayanışma örneği olarak önümüzdeki günlerde bu işin de üstesinden geleceğiz” dedi.

Başer, ayrıca vatandaşların uzaktaki yakınlarının ihtiyacı içinde isimlerini belirterek Kızılay’a kan bağışında bulunabileceklerini söyleyerek sözlerini noktaladı.

YASEMİN ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi