Çanakkale'de Hastanede Tedavi Gören Çocuklara "23 Nisan" Sürprizi Çanakkale'de Hastanede Tedavi Gören Çocuklara "23 Nisan" Sürprizi
Biga Kahveciler Esnaf Odası Başkanı İlhan Yavuz, koronavirüs önlemleri kapsamında çay ocaklarının kapatıldığını, ancak çay ocaklarının kapanmasını fırsat bilip bazı esnafların çay çıkarttığını söyledi.

Biga İlçesi Umumi Hıfzıssıhha kurulunun kararı ile Kahvehane işletmesi, Kıraathane, Kır bahçesi, İnternet Cafe, Çay Bahçesi, Lokallerin faaliyetleri geçici süreliğine durduruldu.

Bu durumu fırsat bilip çay çıkaran esnafları gerekli mercilere dilekçe yazarak bildirdiklerini belirten, Biga Kahveciler Esnaf Odası Başkanı İlhan Yavuz, “Koronavirüs salgını (Covid 19)nedeniyle salgının daha fazla yayılmasını önlemek amacıyla İçişleri Bakanlığının 18/11/2020 tarihinde yayınlamış olduğu genelgesi ve Biga Umumi Hıfzıssıhha kurulunun 19/11/2020 tarih ve 118 sayılı kararı ile Kahvehane işletmesi, Kıraathane, Kır bahçesi, İnternet Cafe, Çay Bahçesi, Lokallerin faaliyetleri durdurulmuştur. Biga İlçesi Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla 26/11/2020 tarih ve 121 sayılı kararıyla tek açık olan çay ocağı esnaflarımızda faaliyetleri durdurulmuştur. Bu nedenle meslek gruplarımızın faaliyette bulunduğu Büfe işletmesi, Börekçi, Kuruyemiş satışı vb. kendi meslekleri dışında çay satışı yaptığı ve bununla ilgili üyelerimiz mağdur durumda kaldığı ve haksız kazanç elde ettiği çay kazanı koyduğu odamıza kaydı olmadığı tespit edilmiş olup çay satışı yapan esnafların işyerlerindeki ruhsatları kontrol edilmesi ve gerekenin yapılmasını saygılarımla arz ederim.”dedi.

Yasemin özdeş

Editör: Haber Merkezi