Türkiye’nin genetik materyali “banka”larda korunuyor Türkiye’nin genetik materyali “banka”larda korunuyor
Biga Ziraat Odası organizesiyle TÜVTÜRK Gezici Araç Muayene İstasyonu, ilçedeki köylere giderek çiftçilere ait araçların muayenesini gerçekleştirecek.

Oda Başkanı M. Güray Ergün, yaptığı açıklamada, traktörlerini muayene ettirmek isteyen çiftçilere Traktör Muayene Merkezleri ve Tarihleri hakkında bilgiler verdi.

Ergün, TÜV-TÜRK iş birliği ile köylerde gezici traktör muayene istasyonları açılması ile ilgili uzun zamandan beri yapılan çalışmaların devam etmekte olduğunu belirterek," Çiftçilerimizin artan Kovid-19 salgını sebebiyle gerekli tedbirleri(Maske, mesafe ve temizlik) alarak muayene istasyonlarına gelmeleri önemli. Muhtarlarımızın odamıza bildirmeleri durumunda diğer köylerimizde de merkezlerin açılması yönünde çalışmalar yapılacak. Ayrıca Bakacak merkezin kayıtları devem etmektedir. Sayı tamamlandığında bu merkezimizin tarihi de netleşecek. Çiftçilerimizin köylerinden çıkmakta tereddüt ettiği ve muayene tarihlerinin yaklaştığı bu salgın döneminde böyle bir hizmeti gerçekleştirmekten mutluyuz. Organizasyonun sağlanmasında büyük emekleri olan muhtarlarımıza ve delegelerimize de gösterdikleri duyarlılık için teşekkür ederim. Çiftçimize hayırlı uğurlu olsun. " diye konuştu.

Biga İlçesi Traktör Muayene Merkezleri ve Tarihleri;
Örtülüce: 5 Ocak 2021 Salı
Kocagür: 6-7 Ocak 2021 Çarşamba-Perşembe
Hacı Hüseyin Yaylası: 8 Ocak 2021 Cuma
Yeniçiftlik: 11 Ocak 2021 Pazartesi
Kaldırımbaşı: 12 Ocak 2021 Salı
Balıklıçeşme: 13 Ocak 2021 Çarşamba Balıklıçeşme

cahit mavili

Editör: Haber Merkezi