Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile görüştü Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile görüştü

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 16-25 Aralık tarihleri arasında düzenlediği Uluslararası İzmir Mizah Festivaline Charlie Hebdo dergisinin yayın danışmanı ve karikatüristi Plantu'nun da davet edildiğinin ortaya çıkmasıyla İzmir Valiliği harekete geçti ve programı iptal etti.

İzmir Valilliği’nin ‘dur’ dediği programla ilgili tepkisini ortaya koyan ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i kınayan MHP Biga İlçe Başkanı Salih Altınkaya, şu açıklamayı yaptı:

"CHP Yönetimindeki İzmir Büyükşehir Belediyesinin Başkanı Tunç Soyer , Peygamber Efendimize hakaret eden Charlie Hebdo’nun Genel Yayın Sorumlusunu İzmir Mizah Festivaline davet etmiş. Öte Yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi 80 yıl önceki CHP zulmünü diriltmeye çalışarak Türkçe Ezan ve Kuranı Kerim okutuyor . Halbuki Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim, Arapça olarak indirilmiştir (Yusuf, 12/2; Zuhruf, 43/3). Kur'an-ı Kerim, hem lafzı hem manası ile Kur'an'dır. Bu CHP’nin dinimiz ile olan derdi nedir ? Ehli Sünnet İtikada zarar vermek için ellerinden geleni yapan belediye başkanları seçimlerde rollerini oynamışlar. Şimdi gerçek yüzleri ortaya çıktı. Birde tabii Genel Başkanları var . Kılıçdaroğlu “Uyuşturucu ticareti yapandan, Organ ticareti yapandan vergi alacaksın “ diyor. Bunlar Türk Ceza Kanunda açık olarak suç olan fiiller, bunlardan vergi almak bunlara meşruiyet kazandırmaktır . Gerçekten bunların Devlet yönetme ihtimali yok, bu konuya çok uzaklar bu sözler bunun en büyük delillerinden biridir. Gün geçmiyor ki CHP den bir taciz , bir tecavüz olayı duymayalım. Şirazesinden çoktan çıkmış bu siyasi yapıya karşı toplumumuzu uyarıyorum , Allah devletimizi bu zihniyetten korusun."

YASEMİN ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi