AB, Türk dönerini tescile hazırlanıyor AB, Türk dönerini tescile hazırlanıyor
İŞKUR Çanakkale İl Müdürü Vekili Mehmet Uğur Yavuz, Biga İŞKUR Hizmet Merkezi Şube Müdürü Ahmet Uzuner, İş ve Meslek Danışmanı Emre Teknekaya; ile birlikte Biga Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunu ziyaret etti.

Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu bünyesinde açılan İŞKUR Destekli Meslek Eğitim Kursuna katılarak maske üretimi yapan kursiyerlerle bir araya gelen İl Müdürü Vekili Yavuz: kursun kazanımları hakkında bilgi aldı. Yavuz, kurs kapsamında 645 bin tek kullanımlık maske üretimi yapıldığını belirterek, ‘‘Pandemi döneminde kurumumuzun tüm faaliyetleri ile işverenlerimizin ve çalışanlarımızın nasıl yanında oluyorsak, kamu kurumlarımızın, hastanelerimizin de başta maske olmak üzere diğer tüm koruyucu malzemelerinin temini konusunda böyle bir projenin içerisinde olmaktan mutluluk duyuyoruz. Arkadaşlarımız hem makine dikişi mesleğinin gerekliliklerini öğrenip bir meslek sahibi oldular hem de Biga Devlet Hastanemizde görev yapan sağlıkçılarımızın, Biga Kaymakamlığımızın dağıtımını üstlendiği kamu kurumlarında ihtiyaç duyulan koruyucu maske ihtiyacının karşılanmasında büyük katkı sağladılar. Yoğun gayret gösteren kursiyerlerimize, eğiticilerimize, Halk Eğitim Merkezi yetkililerimize ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim.’’ dedi.

Biga Halk Eğitim Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre pandemi döneminde büyük bölümünün Meslek Eğitim Kurslarının üretimini üstlendiği 645 bin tek kullanımlık maskenin yanında 1023 cerrahi önlük, 585 sedye örtüsü, 308 ameliyathane kolluğu ve 84 bone üretildiği belirtildi. Kursiyerlerin kurs süresi boyunca harçlıkları, iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primleri ile genel sağlık sigortası primleri İŞKUR tarafından karşılandığı iletildi.

MEHMET ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi