Akrep derisinden krem üretildi Akrep derisinden krem üretildi
Biga'da yaşayan Çisem Dirçaş, fazla kilolardan kurtulmanın mutluluğunu yaşıyor. Özel Biga Can Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Doktor Cengiz Ünüvar'ın gözetiminde diyet yapan Çisem Dirçaş, 3 ayda 16 kilo verdi.

Çisem Dirçaş, 96 kiloya ulaşan vücut ağırlığından rahatsız olmaya başlayınca Özel Biga Can Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Doktor Cengiz Ünüvar'a başvurdu. Ünüvar, Dirçaş için, eliminasyon diyetine başladı. Sağlıklı beslenme sonucu Dirçaş, 80 kiloya kadar indi.

Süreç hakkında bilgi veren İç Hastalıkları Uzmanı Doktor Cengiz Ünüvar " Eliminasyon diyeti ile başladık şimdi ise normal beslenmeye geçen kızımız her şey yiyebiliyor. Eliminasyon elimine etmek, çıkarmak anlamına geliyor. 23 yaşındaki kızımıza un ve unlu ürünleri, süt ve süt ürünlerinin olmadığı 3 haftalık bir diyet uyguladık. Daha sonra hastanın bir takım şikayetleri olan obezite, romatizma, tansiyon, şeker gibi bunlara dikkat ederek 3 hafta sonra yasakladığımız ürünleri teker teker ilave ettik. Uzun yıllar zayıflamak için uğraşan kızımız bize geldiğinde çokta umutlu değildi. Bizi dinledi. Kendine güveni geldi. Bize başvuran hastalarımıza pandemi sürecinde bir takım vitaminleri almalarını öneriyoruz ancak en önemlisi yediklerimize dikkat etmemiz" dedi.

YASEMİN ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi