Biga’da geleneksel köy hayırları devam ediyor Biga’da geleneksel köy hayırları devam ediyor
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan’ın katılımıyla gerçekleştirilen lansman toplantısına Biga Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Okyay ve Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Sütçü ile 81 ilde faaliyet gösteren oda ve borsa başkanları ve sektör meclisleri başkanları iştirak etti.

Programın açılış konuşmasını yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ticaret hayatının zorluklarına değinerek Halkbankası iş birliğinde geliştirdikleri Paraf ticari kredi kartı sayesinde esnafın vadeli mal alım satımı, bankalardan kredi çekme ve çek senet takibi gibi işlemlerde yaşadığı problemlerin sona ereceğini söyledi.

Hisarcıklıoğlu ile Arslan arasında imza altına alınan protokole göre, sistemden hem alıcı hem satıcı olarak faydalanılabilmek mümkün. Bu sistem ile üreticiler çek-senet takibi yapmadan, tahsilat ile uğraşmadan mallarını güvenle satabilecek, satılan malın bedeli tahsilat riski taşımadan, Halkbank garantisiyle, peşin ya da taksitli alınabilecek. Mal almak isteyenlerse kredi bulma sıkıntısı yaşamadan ürünleri bu kart ile alabilecek ve ödemesini de 1,5 yıla ulaşan esnek vadelendirmeyle yapabilecekler.

YASEMİN ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi