Biga o köyünün büyüleyici manzarası dron ile görüntülendi Biga o köyünün büyüleyici manzarası dron ile görüntülendi
. Projenin hayata geçirilmesi için yoğun çaba harcayan Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, “Yaptığımız girişimler sayesinde projenin hayata geçirilmesi için çalışmalara başlandı” dedi.

Karabiga için çok önemli olan Karabiga Limanı ve Balıkçı Barınağı Projesinde oşinografi ve batimetri çalışmalarına başlandı. Bu kapsamda Harita İşleri, Sualtı Araştırma İşleri, jeolojik ve Jeoteknik İşler, Proje İşleri, Fizibilite Raporu Hazırlanması, ÇED raporu Hazırlanması, Nazım ve uygulama imar planı hazırlanması işleri yapılacak. Barınak içi modern ve günün ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde revize edilecek. Liman kısmı da günün taleplerini karşılayacak şekilde düzenlenecek.

Projenin kısa süre içerisinde bitirilmesinin hedeflendiğini söyleyen Başkan Ahmet Elbi, "Beldemiz için çok önemli olan bir projenin daha startını verdik. Karabiga Limanı ve Balıkçı Barınağı Projesi yapımına esas olmak üzere, araştırma ve etüt işleri çalışmalarına başlandı. Bu kapsamda Harita İşleri, Sualtı Araştırma İşleri, jeolojik ve Jeoteknik İşler, Proje İşleri, Fizibilite Raporu Hazırlanması, ÇED raporu Hazırlanması, Nazım ve uygulama imar planı hazırlanması işleri yapılacak. Liman ve balıkçı barınağı projesine altlık oluşturacak çalışmalar kapsamında oşinografi ve batimetri çalışmalarına başlandı. Başta AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ve Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Beldemize hayırlı olsun " dedi.

CAHİT MAVİLİ

Editör: Haber Merkezi