Biga’da hayvanlar su altında kaldı! Biga’da hayvanlar su altında kaldı!
Bakacak barajında son günlerdeki yağışlara rağmen su seviyesi kritik düzeyde. Bakacak barajlarındaki doluluk oranı 35.000.000 metreküp olarak ölçüldü. Çeltik ekilebilmesi için 75 milyon metre küp suya daha ihtiyaç var.

75 MİLYON METRE KÜP SUYA İHTİYAÇ VAR
Açıklama yok.

Kış aylarında yağacak yağışların barajlar için önemli olduğunu vurgulayan Biga Sulama Birliği eski başkanı ( Biga Yeniçiftlik Köyü muhtarı ) Necdet Irak yaptı açıklamada, "Bakacak Barajı bölgemizin en büyük barajlarından bir tanesi 140.000.000 metre küp su tutma kapasitesine sahip. 2020 yılı sulama sezonu kapandığında 19 milyon metre küp su kalmıştı. Gelen yağışlar neticesinde 27 milyon metreküp ardından 4 milyon metre küp daha geldi ve 31 milyon metreküpe ulaştı. Son kar yağışı ile beraber 35.000.000 metreküpe ulaştı. Türkiye'nin %8 i Çeltik ekimi Biga'da yapılmaktadır. Şu an itibariyle çeltik ekilmesi için 75 milyon metre küp suya ihtiyaç olacak. Bunun altında kalırsa damlama Çeltik ekimi ya da kısıtlamaya gidilecek. 75 milyon metreküp altında kalırsa bu yıl bir şekilde idare edilir ama önümüzdeki yıl içi yemlik Yonca, sılaj gibi bitkiler bile ekilmeyecek durumunda kalır.
Bakacak Barajı Biga'da 19 köyün arazisini sulamaktadır ve yaklaşık 90.000 dönüm alan sulamaktadır. Bu sahada genelde Çeltik, Mısır, domates, biber ve yem bitkileri ekilmektedir."dedi.
Açıklama yok.Açıklama yok.
Açıklama yok.

mehmet özdeş

Editör: Haber Merkezi