2024-ALES/1 temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı 2024-ALES/1 temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı
İTÜ Eta Vakfı Biga Doğa Koleji Anadolu Lisesi 10’uncu sınıf öğrencilerinden Ecem Rabia Kaplan tarafından okul öğretmeni Sevcan Uçar danışmanlığında coğrafya alanında hazırlanan “Bursa’daki Yapılaşma Biçimi ve Şehir Dokusunun Kentsel Isı Adalarının Oluşumuna Etkisi”projesi, Bursa’da düzenlenen yarışmada ’Bölge Coğrafya’ alanı birincisi seçildi. Projede yer alan öğretmen ve öğrenci ve onlara eşlik eden okul müdürleri Musa Çetin ve Faruk Girgin Kaymakam Mustafa Can’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler.

Gösterdikleri başarıdan dolayı öğrencileri tebrik eden Can, " İTÜ Eta Vakfı Biga Doğa Koleji Anadolu Lisesi öğrencimizin hazırladığı proje, ‘Bölge Coğrafya’ alanı birincisi oldu. Bunun akabinde Türkiye finaline kalmayı hak eden okulumuz, Biga ve Çanakkale’yi temsil edecek. Bunu hazırlayan koordinatör öğretmenimiz ve öğrencilerimizle birlikteyiz. Onlarla gurur duyuyoruz. Bizleri gururlandırdılar. Tebrik ediyorum" dedi.

İTÜ Eta Vakfı Biga Doğa Koleji Kampüs Müdürü Musa Çetin ve İTÜ Eta Vakfı Biga Doğa Koleji Anadolu Lisesi Müdürü Faruk Girgin, bizlere bu gururu yaşatan öğrencimizi ve öğretmenimizi kutluyor, Türkiye finallerinde başarılar diliyoruz dediler.

Mehmet özdeş

Editör: Haber Merkezi