İBB Başkanı İmamoğlu'nun "ihaleye fesat karıştırma" suçundan yargılanmasına devam edildi İBB Başkanı İmamoğlu'nun "ihaleye fesat karıştırma" suçundan yargılanmasına devam edildi
Kaymakamlık toplantı salonunda yapılan koordinasyon toplantısına Kaymakam Can’ın yanı sıra, Biga Belediye Başkan Vekili Sıtkı Keçeci, Biga Cumhuriyet Başsavcısı Bahri Yalçınöz, ilgili kurum amirleri katıldı. Toplantıda Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünce yapılan bilgilendirmenin ardından kadına yönelik şiddetin engellenmesi için yürütülmesi gereken çalışmalar, kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi, toplumsal farkındalığın artırılması, şiddet mağdurunun yaşam, fiziksel ve ruhsal vücut bütünlüğünün her şart altında korunması ile yapılması planlanan çalışmalar görüşüldü.

Kaymakam Can, "Kamu kuruluşları olarak kadına şiddetin önlenmesi noktasında çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kolluk kuvvetleri ve adli mercilerimizin çalışmaları doğrultusunda İçişleri Bakanlığımızın açıkladığı gibi ciddi mesafeler kat edildi. Bir tek kadına dahi şiddete tahammülümüz yok. Bu hususta ilçemizde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bu çok yönlü, uzun bir mücadeledir. Sadece adli ya da kolluk ile çözülecek bir konu değil, toplumun tüm kesimleri, başta erkekler olmak üzere bu ilkelliğe ve cehalete dur demesi lazım. Yeni yetiştirdiğimiz nesilleri de bir daha böyle bir konunun toplumun gündeminde olmayacağı ve akla dahi gelmeyeceği nesiller yetiştirmemiz lazım. Bu konuda hepimize büyük görevler düşüyor. " dedi.

Toplantı, yapılan sunumların ardından kadına yönelik şiddet hususunda kurumlarca yürütülen çalışmaların görüşülüp değerlendirilmesi ile sona erdi.

CAHİT MAVİLİ

Editör: Haber Merkezi