MEB'in ABİDE 2024 uygulaması o tarihlerde yapılacak MEB'in ABİDE 2024 uygulaması o tarihlerde yapılacak
Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi tarafından düzenlenen Deniz Taşımacılığı Konferanslar dizisinin ilki çevrimiçi olarak gerçekleşti.

Konferansa; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Şanver Çelik, GESTAŞ Genel Müdürü Mahir Sevinç, GESTAŞ yöneticileri ve çok sayıda akademisyen ile öğrenci katıldı.

Sanayi ve üniversite işbirliği teması üzerine yapılan etkinlikte açılış konuşmasını yapan Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Şanver Çelik, konuşmasında, üniversite-özel sektör işbirliğinin denizcilik politikalarına uygulanabilirliği ve kontrol edilmesi, yetkin işgücü yetiştirilmesi ve sürdürülebilirliği açısından önemi üzerine bir bilgilendirme yaptı.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ise Çanakkale’nin deniz taşımacılığı açısından stratejik bir konumda bulunduğunu ve bu açıdan önemli olduğunu söyledi ve GESTAŞ ve Deniz Bilimleri Fakültesi arasında işbirliğinin geliştirilmesinin önemli olduğunun altını çizdi.

Etkinliğin ilk gününün konuşmacısı olan GESTAŞ Genel Müdürü Mahir Sevinç ise konuşmasında GESTAŞ’ın genel yapısı, faaliyetleri ve deniz taşımacılığı hakkında detaylı bilgiler verdi.

Etkinlik, sunum ve soruların cevaplanmasının ardından sona erdi. Deniz Taşımacılığı Konferanslar dizisi 6 farklı konuşmacı ile devam edecek.

Editör: Haber Merkezi