Biga'da 24 Nisan Çarşamba Nöbetçi Eczane Biga'da 24 Nisan Çarşamba Nöbetçi Eczane
55 yaşındaki Birgül Cur, zamansız ve hızlı yemek yeme, hareketsiz yaşam nedeniyle kilo aldı.

Kilosu 81,1’e ulaşınca sağlık problemleri yaşamaya başlayan Cur, zayıflamak için çareler aramaya başladı. Sağlıklı kilo vermek ve yeniden kilo almamak için bir zayıflama programı arayan Cur, Özel Biga Can Hastanesine başvurdu.

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Cengiz Ünüvar ve Diyetisyen Burcu Peçen Ergün’ün tetkikleri sonucu kendisi için hazırlanan hareket ve diyet programını uygulayan Cur, altı ay sonunda 81,1 kilodan 57,3 kiloya düştü.

Sağlığına kavuşan Cur, kilo verme sürecini tamamlayarak, kilosunu korumaya devam edecek.

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Cengiz Ünüvar yaptığı açıklamada: " hastamızın tahlil ve tetkiklerini yaptıktan sonra eliminasyon diyetine başlattık. Diyetisyenimiz Burcu Peçen Ergün ile görüşerek ilk iki haftada çok kısıtlı bir diyet listesi uyguladık" dedi.

Diyetisyen Burcu Peçen Ergün ise şunları kaydetti: "bir çok besini listeden çıkardık. 2 hafta sonra çıkardığımız besinleri ekleyerek tekrar listemize dahil ettik. Totalde 1 ay sonrasında normal bir beslenme programına geçtik. 24 kilonun çoğunu yağdan verdi. Kas kaybı yok denilecek kadar az oldu. Beden kitle endeksi obez kategorisinden normal kategoriye düştü.Normal bir şekilde ilerleyerek kilo verme sürecimizi tamamladık. Şuanda koruma dönemindeyiz. Bu şekilde devam ediyoruz".

YASEMİN ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi