Müdür Bilen, eğitim yatırımlarını yerinde inceledi Müdür Bilen, eğitim yatırımlarını yerinde inceledi
Biga Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerinin diploma törenine katılan Biga Kaymakamı Mustafa Can, başarılı olan öğrencilere diplomalarını verdi.

Can, törende yaptığı konuşmasında, bakanlığın geleneksel çıraklık-kalfalık-ustalık eğitiminin verildiği mesleki eğitim merkezlerinin kalite ve kapasitesinin artırılmasına büyük önem verdiğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığınca mesleki eğitimi güçlendirmek amacıyla yapılan düzenleme ile mesleki eğitim merkezi mezunlarının lise diploması alabilmeleri için esnek yapı oluşturulduğunu belirten Can, şöyle devam etti:

“Kalfalık, ustalık ve usta öğretici belgeleri verilen mesleki eğitim merkezlerinde, önceki yıllarda kalfalık ve ustalık belgesi almış olanların da fark derslerini tamamlayıp "Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Diploması" alabilmeleri için 2020-2021 eğitim öğretim yılında Bakanlığımız tarafından telafi eğitimi programı başlatıldı. 1986 yılından bu yana Ahi'lik misyonunu günümüzde yürüterek Kalfalık, Ustalık ve Usta Öğreticilik Belgesi veren Mesleki Eğitim Merkezleri tarihi bir an yaşayarak tarihinde ilk defa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Diploması verdi. Bu kapsamda, Diploma Programına katılarak Fark derslerini veren öğrencilerimize ve ustalarımıza Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Diplomalarını takdim ettik. Diplomalarını alan ustalarımızı tebrik ediyorum. Projeyi başarılı bir şekilde tamamlayan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezimize ve idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum."

Biga Ticaret ve Sanayi Odası Salonunda düzenlenen diploma programına Biga Kaymakamı Mustafa Can, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Atmaca, İŞKUR Biga Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Uzuner, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Mutur, Biga Ziraat Odası Başkanı M. Güray Ergün, Biga Lokantacılar ve Köfteciler Odası Başkanı Emin Aktaş, okul müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Program sonunda (BİMEP) Biga için Mesleki Eğitim projesi kapsamında İlçedeki Mesleki kuruluş ve Odalar ile Sivil Toplum kuruluşları arasında protokol imzalandı.

Yasemin özdeş

Editör: Haber Merkezi